DTP'li Demirtaş artık asker

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri Mahkemece tahliye edilen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim edildi.

ANKARA "Sahte Çürük Raporu" davasından yargılanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'a tahliye kararı verilirken, askerlik görevini yapmak üzere Karabük'e getirilerek 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına teslim edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesince tahliye edilen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 52 kişi, Abidinpaşa Mahallesi'ndeki Askerlik Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

''Askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan ancak askeri mahkemece tahliyelerine karar verilen 52 kişi, Sincan'daki Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra, askeri araçlarla Abidinpaşa Mahallesi'ndeki Askerlik Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

Buradaki işlemleri tamamlanan DTP Genel Başkanı Demirtaş, daha sonra Yenimahalle'deki İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Tahliye edilen diğer kişilerin Askerlik Dairesi Başkanlığı'ndaki işlemleri ise sürüyor.

Bu arada, tahliye edilen kişiler Askerlik Dairesi Başkanlığına götürülürken yakınları da araçlarla takip ettiler.

DEMİRTAŞ SAFRANBOLU İLÇESİNDEKİ 125. JANDARMA ER EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞINAGETİRİLDİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesince tahliye edilen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına getirildi.

''Askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan, askeri mahkemece tahliyelerine karar verilen 52 kişiden Nurettin Demirtaş, Serkan Özdemir, Servet Gül, Enver Geçgel ve Mehmet Güler, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına teslim edildi.

Demirtaş ve söz konusu kişiler, jandarma trafik ekiplerinin eşliğinde geldikleri Alay Komutanlığının içine kadar araçla sokuldu. Sabah saat 07.30 sıralarında Safranbolu'ya getirilen Demirtaş ve beraberindekiler 88/2 tertip askerlerle birlikte vatani görevi yapacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber