Türkiye genelinde 1 Mayıs kutlamaları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Van Bölge Müdürlüğü çalışanları, 1 Mayıs İşçi Bayramını, kurban kesip, halay çekerek kutladı.

İpek Yolu Caddesi'ndeki VEDAŞ Bölge Müdürlüğü binası önünde sabah saatlerinde toplanan işçilere, kurumda çalışan diğer personel tarafından karanfil verildi.

Kutlamalara katılan VEDAŞ Bölge Müdürü Muammer Yavuz, bölgede İran ve Irak sınırlarına yakın yerlerde, eksi 30 derecede şebeke döşerken ayakları donan işçileri de unutmadıklarını söyledi.

Kurbanın kesilmesinin ardından Muammer Yavuz ve işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Antalya

Antalya'daki 1 Mayıs Tertip Komitesi, İstanbul'da Taksim'e yürümek isteyen gruplara yapılan müdahalelere tepki gösterdi.

Antalya 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ayar, Kışlahan Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "Hükümet çok açık olarak emekçiler üzerinden bir güç gösterisi gerçekleştirmekte, toplumsal muhalefeti sindirmek istemektedir" dedi.

AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne dün sunduğu savunmasında "bolca demokrasiden ve uluslararası normlardan" bahsettiğini ifade eden Ayar, "AK Parti, yarattığı korku tünelinden çıkamayacaktır. Emekçilerin iki eli hükümetin yakasında olacaktır" şeklinde konuştu.

Alanda toplanan grup "Her yer Taksim, her yer 1 Mayıs" sloganı attıktan sonra dağıldı.

Elazığ

Elazığ'daki kutlamalar PTT Meydanı'nda yapıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu ve bazı siyasi parti üyeleri, Hürriyet Caddesi'nden ellerindeki bayraklarla birlikte sloganlar eşliğinde yürüyerek, PTT Meydanı'na geldi.

Platform adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Halit Ateş, Türkiye'de yıllardır bir arada yaşayan insanların birbirine düşman edilmesinin önüne geçilmesinin, savaşın ve şiddet ortamının sona ermesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, halkın siyasete daha fazla katılabilmesinin, Türkiye'de demokrasinin gelişmesiyle gerçekleşebileceğini söyledi.

PTT Meydanı'ndaki grup basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kars

Kars'ta Yol-İş Sendikasına bağlı işçiler, davul zurna eşliğinde kutlama yaptılar.

İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği bahçesinde bir araya gelen işçilerin kutlamasına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da katıldı.

Davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tunceli

İşçi Bayramı, Tunceli'de Kışla Meydanı'nda düzenlenen mitingle kutlandı.

DİSK, KESK ve Türk-İş tarafından düzenlenen mitinge katılanlar, belediye hizmet binası önünde toplanarak Kışla Meydanı'na yürüdü.

Bu arada, Tunceli Belediyesi 1 Mayıs kutlamalarına katılan çalışanlarına ücretli izin verdi.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halay çeken grup, müzik dinletisinin ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber