Şener'in dönüş sinyalleri güçleniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SERHAT OĞUZ İstanbul

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, toplumda siyasete dönmesiyle ilgili bir talep olması halinde bunu karşılayacağını söyledi. Şener, ?Böyle bir şeyi şu anda hissediyorum. Ama biraz daha güçlü hissetmem lazım? diye konuştu.

Akademisyen, işadamı, öğrenci ve yöneticilerin oluşturduğu fikir platformu Business Class'ın önceki akşam düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Şener, hem AKP'nin ekonomi politikalarını eleştirdi, hem de siyasete dönüş için güçlü sinyaller verdi. Dünyada 2000'li yıllardaki likidite fazlalığının, Türk ekonomisini olumlu etkilediğini ancak bu yıl ekonomide olumsuz gelişmeler olduğunu vurgulayan Şener, ?Büyüme oranında düşüş var. Özel yatırımlar daralıyor. Protestolu senetler çekler artıyor. Enflasyon 2008'de çift haneye yükselecek gibi görünüyor? dedi.

Şener, Business Class'ın önceki akşam düzenlediği toplantıda bir konuşma yaptı.

?Yeni program gerekli'

Dünyadaki kriz dalgasına karşı Türk ekonomisinin krize açık olduğunu savunan Şener, dış dalga olmasının bile Türk ekonomisinin iyi durumda olmadığının göstergesi olduğunu belirterek, rekabete dayalı yeni bir ekonomik programa ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Şener şöyle konuştu:

?Dış dalga gelmese de Türk ekonomisindeki iç dinamiklerin sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Türkiye çözüm üretme yeteneğini sürekli kaybediyor. Bu arada Türkiye'de herkes birbirini tehdit olarak algılıyor. Bu kurumlara da yansıyor. Bu durumda ekonomiyle ilgili hangi tedbirler alındığı, gereklerinin yapıldığı konusunda emin değilim.?

?AKP inşallah kapatılmaz'

?Siyasete dönüp dönmeyeceği? ile ilgili konuya değinen Şener, kararını halkın taleplerinin belirleyeceğini kaydetti. Bu yönde talepler olduğunu söyleyen Şener, AKP'nin kapatılması halinde bölünüp bölünmeyeceği sorusuna ise, ?İnşallah kapatılmaz. Türkiye'de parti kapatmalar nedeniyle siyasette kurumsallaşma gerçekleşmiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber