Çok sağlıklı beslenme de abur cubur kadar zararlı

Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 14:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

-Çocuklar için çok sağlıklı beslenmenin de abur cubur yemek kadar zararlı olduğu bildirildi. The Times gazetesi, çok lifli ve çok az yağlı beslenmenin beş yaş altı çocuklarda vitamin eksikliğine ve kısa boylu olmalarına yol açtığını kaydetti.

LONDRA(ANKA)- Çocuklarda çok sağlıklı beslenemenin abur cubur yemek kadar zararları olduğu belirtildi.

İngiliz The Times gazetesi, çok lifli ve çok az yağlı beslenmenin beş yaş altı çocuklarda vitamin eksikliğine ve kısa boylu olmalarına yol açtığını kaydetti.

Gazete, şişmanlık korkusu ile küçük yaşta çocukların kepek ekmeği, kepekli makarna ve bol miktarda meyveye dayalı bir biçimde beslenmesi sonucunda büyüme ve gelişme için yaşamsal önemi olan süt ürünleri, et yumurta ve balık gibi gıdaların eksik bir biçimde tüketildiğini belirtti.

Çocuklardaki dengeli beslenmeyi sağlamak için aşağıdaki kurallara uyulması gerektiği kaydedildi:

Düşük Yağlı Süt

Yeni yürümeye başlayan çocuklara iki yaşından itibaren yarı yağı alınmış süt verilebilir. Yağı tamamiyle alınmış süt büyüyen bir çocuk için yeterli kalorileri içermediği için 5 yaş altı çocuklarda ana içecek olarak uygun değil.

Balık

Uskumru, somon ve sardalya gibi kirletici tortular içeren yağlı balıklar erkek çocuklarına haftada 4 porsiyon, kız çocuklarına ise iki porsiyondan fazla verilmemeli.

Yumurta, fındık, ceviz

Yeni yürümeye başlayan çocukların yumurtaları beyazı ve sarsının katılaştığı aşamaya kadar kadar iyi pişmiş olması gerekir. 5 yaşın altındaki çocuklara boğulma riskine karşı ceviz ve fındık ezilerek verilmelidir.

Tuz

Üç yaşın altındaki çocukların yiyeceklerine tuz eklemeye gerek yoktur, 7 yaş altındaki çocuklarda 3 gr. den fazla tuz tüketilmemelidir.

Şeker

4 ile 6 yaş arası çocuklar 40 gr, 7-10 yaş arası 46 gr ve 11-14 yaş arası 50 grdan fazla şeker tüketmemelidir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber