TTB'den Vali ve Emniyet Müdürü için suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Altan Ayaz, 1 Mayıs'ta yaşananlara ilişkin İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Türk Tabipleri Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, İstanbul'un bir gün süreyle polis ablukası altına alınması ve hastanelere dahi gaz bombası atılmasına kadar giden süreci kınadıklarını belirtirken başta İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olmak üzere sorumluları istifaya çağırdıklarını söyledi.

- "HÜKÜMETE GÖRE İŞÇİLERİN SAĞLIĞI İLE HEKİMLERİN EMEĞİ YÜK" -

İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Genel Sekreter Altan Ayaz, ?AKP Hükümeti işverenlerin istekleri doğrultusunda işverenlerin üzerindeki mali yüklerin hafifletilmesi gerekçesiyle İş Kanunu'nun işyeri hekimliği ile ilgili 81. maddesini değiştirmek istiyor. Bu amaçla hazırlanan ve kamuoyunda İstihdam Paketi olarak bilinen kanun tasarısı olağanüstü bir hızla, üstelik de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Komisyon gündemine alındı? dedi. Ayaz, kamuoyunda İstihdam Paketi olarak bilinen tasarıyla işyerlerinin yüzde 98'inde çalışan işçilerin işyerinde sağlık ve güvenlik hizmetlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

Tuzla örneğinde olduğu gibi ölümlü iş kazaları ve meslek hastalıklarının en çok yaşandığı yerlere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin götürülmediğini, en az 50 işçi çalıştıran işyerlerinin işyeri hekimi ve uzman çalıştırmak zorundayken bu zorunluluğun kaldırıldığını ve işyeri dışındaki ortak sağlık-güvenlik birimlerinden hizmet alma olanağının verildiğini bildiren Ayaz ?tam gün? sistemine ilişkin çalışmalara da değindi. Altan Ayaz, ?Basında yer alan haberlere göre Sağlık Bakanlığı bu konuda hazırladığı taslağı Başbakanlığa göndermiş durumdadır. İlginç olanı henüz konunun taraflarından resmi olarak görüş istenmemiş olmasıdır? dedi. Ayaz şunları söyledi:

?Tam gün çalışma ancak kamucu bir sağlık hizmet sunumu içerisinde mümkün olabilir, bu koşullar sağlanmaksızın yapılacak düzenlemeler hekimlerin özlük haklarında gerilemeye yol açmaktan başka sonuç doğurmayacaktır. İlginç olan bir başka düzenleme ise Sağlık Bakanlığı'nın tam gün çalışma tasarısının içerisine yabancı hekimlerin ülkemizde çalışmasına olanak tanıyacak düzenlemeleri de sıkıştırmış olmasıdır. Bu tür düzenlemeler geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelmiş ve kamuoyunca kabul görmemişti. Vatandaşların sağlığını ucuza çalışacak, mesleki bilgi ve becerisi şüpheli olan ithal hekimlere emanet etmekte ısrarlı görünen Bakanlığın bu gayretinin altında asıl neyin yattığını merak ediyoruz.?

- "RADYASYON VİTAMİN DEĞİL" -

TTB Genel Sekreteri Ayaz, Sağlık Bakanlığı'nın tam gün çalışma düzenlemesi içerisinde radyasyonla çalışanların çalışma saatlerini bir kez daha hukuka, evrensel uygulamalara, bilime, vicdana aykırı bir biçimde düzenlemek istediğini savunarak ?Bu konuda verilen mücadele aksatılmadan sürdürülecek, insan sağlığının önemi çalışanların sağlığı açısından da Bakanlığa hatırlatılmaya devam edilecektir? dedi. TTB'nin radyasyonla çalışanlarla ilgili basın açıklamasında "Radyasyon vitamin değildir" uyarısı yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber