Çukurca'lı İlköğretim öğrencisinin başarısı ilçeyi sevince boğdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ülke genelinde 12 bölgede düzenlenen yarışmalarda, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı projenin Van Bölgesi adına Ankara'da yarışmaya katılmaya hak kazanması ilçede sevinçle karşılandı.

Irak sınırında bulunan ve askeri hareketliliğin her geçen gün artarak devam ettiği Çukurca ilçesinde 7 nüfuslu Parlak ailesinin 12 ve 14 yaşlarındaki çocukları tarafından hazırlanan '8 ile bölünebilmede yeni kural' isimli proje, 849 çalışma arasında bölgeyi temsilen seçilen 5 proje arasına girmişti. Van, Ağrı, Batman, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Muş illeri arasında gerçekleşen bölge yarışmasında dereceye girerek Ankara'da yarışacak olan proje, Çukurca Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Şaban ve 8. sınıf öğrencisi olan ablası Mihriban Parlak tarafından Matematik Öğretmeni Adnan Can kontrolünde hazırlanmıştı. Önceki gün Van'dan dönen Parlak kardeşler okul idaresi, öğretmen ve öğrenci arkadaşları tarafından sevinç gösterileri ile karşılandı.

İlçe merkezinde bulunan 16 derslik, 369 öğrenci kapasiteli ve 17 öğretmenin görev yaptığı Atatürk İlköğretim Okulu'nun başarılı Parlak kardeşlerini makamında kabul eden Kaymakam Ayhan Akpay, öğrencileri tebrik etti.

Arkadaşlarının başarısına sevindiklerini belirten öğrenciler, bu başarının ilçe tanıtımına olumlu yansıması dileğinde bulundu. Şaban ve Mihriban Parlak kardeşler ise, yaptıkları açıklamada bu projeyi birlikte hazırladıklarını belirterek, öğretmenlerinin desteği ile Van Bölgesi adına Ankara'da yapılacak yarışmaya hak kazandıklarını dile getirdi. Başka projelere imza atmak için çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Parlak kardeşler, yarışmada dereceye girdikleri için mutlu oluklarını açıkladı.

Matematik Öğretmeni Adnan Can ise, öğrencilerinin hazırladığı projenin dereceye girmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Can, "Öğrencilerimizin bana getirdiği kuralı beraber inceledik. Projenin dereceye girmesi Çukurca için çok iyi oldu. İlçeyi tanıtmak adına bu projenin dereceye girmesi iyi oldu. Bizlere destelerini esirgemeyen yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü M. Emin İlik ise, öğrencilerini bu başarısının ilçede sevinçle karşılandığını belirtti. İlik, eğitimde sınır yoktur, sınırda eğitim vardır ifadelerini kullanarak, "İnanan insan için imkansız bir şey yoktur. Çünkü inanan insan bin bir güçlük içinde yüzbinlerce çeşit imkan bulur. Ekibimle birlikte şuna inandık, eğimde sınır yoktur, sınırda eğitim vardır. Eğer inanır, inandırılabilirsek öğrenci ve velilerimizle birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir konu kalmaz. Bu konularda bizi destekleyen, her zaman arkamızda olan Kaymakam Ayhan Akpay, veli ve daire amirlerimiz, bize güzel istikbal vaat eden öğrencilerimiz var. Vatanına,milletine ve bayrağına sahip çıkan nesil, sahip çıktığımız nesildir" şeklinde konuştu.

Çocuklarının başarısından dolayı mutlu olduğunu belirten anne Melek Parlak, bu başarıda öğretmenlerinin büyük payı olduğunu söyledi. Anne Parlak, çocukları ile gurur duyduğunu ifade ederek, onları çok sevdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber