Mahkemeyi kazanan Emniyet Müdürü Çolak Erzurum'a döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2008 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürleri kararnamesi ile merkeze alındıktan sonra idari mahkemeye açtığı davayı kazanan Emniyet Müdürü Kamil Çolak, bugün yeniden Erzurum'a döndü. Çolak, havaalanında adeta bakanlar gibi karşılandı.

Erzurum'da görevde bulunduğu 19 ay içerisinde 9 suç örgütünü çökerttiği için 121 maaş ikramiye ve 16 takdirnameyle ödüllendirildikten sonra, geçen Aralık ayında merkeze alınan Emniyet Müdürü Kamil Çolak, açtığı davayı kazanarak yeniden Erzurum'a döndü. Hava alanında Çolak'ı karşılayan şube müdürleri, emniyet amirleri ve vatandaşlar metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Uçaktan inen Kamil Çolak, kendisini bekleyen yüzlerce insanla teker teker tokalaştı. Karşılamaya gelenler Çolak'a çiçek buketi ile karşıladı.

Merkeze alındıktan sonra avukatı aracılığı ile Erzurum İdare Mahkemesi'ne başvuran Kamil Çolak, bir süre önce davayı kazanmıştı. Mahkeme Emniyet Müdürü Çolak'ın merkeze alınmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararını İçişleri Bakanlığı'na yollamıştı.

İçişleri Bakanlığı Aralık ayında hazırladığı kararnameyle Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ı merkeze alınırken, yerine Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom atanmıştı. Çolak'ın mahkeme kararıyla geri dönmesinin ardından bu kez Ali Tom, merkeze atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber