Fotokopi Sağlık Karnesi'nde yapılan işlem, doktor ile eczacıları adliyelik etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 19:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, vatandaşların sağlık karnelerine, anlaştıkları doktorlardan reçete yazdırarak devleti zarara uğrattıkları, sahte reçete ve sağlık raporu hazırladıkları belirlenen; aralarında doktor, eczacı ve eczacı kalfasının bulunduğu 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Olayın, yaklaşık 2,5 ay önce Devlet Hastanesine giden bir bayanın muayene için sıra almadığı bir doktorda isminin geçmesinden şüphelenerek savcılığa şikayette bulunması ile operasyonların geliştiği öğrenildi.

Manisa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 4 gün önce rüşvet, resmi belgede sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla birlikte yürüttüğü operasyonda doktor, eczacı ve eczacı kalfalarının bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda bol miktarda kesilmiş ilaç kupürü, kupürleri kesilmiş ilaçlar, vatandaşlara ait sağlık karneleri, sağlık karnesi fotokopileri, hastalara ait heyet raporları bulunarak el konulduğu kaydedildi. Gözaltına alınanların yapılan ilk sorgulamalarının ardından rüşvet, resmi belgede sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 doktor, 4 eczacı, 2 eczacı kalfası Sulh Ceza Mahkemesi'nde sevk edilirken, bir doktor ve bir eczacının halen şüpheli firari olarak arandığı kaydedildi.

Şüphelilerin, adliyeye sevkinden önce Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Türk Eczacılar Merkez Heyeti Üyesi Özgür Özer ve Manisa Eczacılar Odası Başkanı Meliha Nalan Can, isnat edilen suçların şüphelilerde kesinleşmesi halinde meslekten men edileceklerini söyledi.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarına teşekkür eden Özer, "Gözaltına alınmaların devam ettiğini öğrendik. Olayı yakından takip ediyoruz. Yargıyı etkileyecek açıklamalarda bulunmak istemiyoruz. Haksızlık yapan varsa cezasını çeksin. Fakat bunu tüm eczacılara mahal edemeyiz. Karar yüce yargıdadır ve sonucunu bekleyeceğiz" dedi.

Olayın maddi boyutu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber