Eğitim Bir Sen: ÇEAŞ Anadolu Lisesi hakkında çıkan haberler asparagas

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Elektrik Anonim Şirketi (ÇEAŞ) Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin inançlarıyla ilgili gündeme getirilen iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adana Şubesi, okul önünde yaptığı basın açıklamasında asparagas haberlerle okulun yıpratılmasını protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Yakar, "ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde mescit olduğu, öğrencilerin cuma namazına servislerle götürüldüğü, ders saatlerinin cuma namazına görev ayarlandığı" şeklindeki yayınların vali, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yalanlandığını ifade etti.

Yakar, yaşananların bir tezgah olduğunun ortaya çıktığını savundu. Bir yerlerden ve birilerinden sipariş üzere servis edilen haberlerin inandırıcılıktan uzak olduğunu ileri süren Yakar, "Mülki ve idari amirler tarafından yalanlanmış olmasına rağmen okul, yalan haber yazmaya doymayan kimi basın ve kurumlar tarafından sürekli gündemde tutulmak istenmektedir." dedi.

En son okulda mescit olduğu iddiaları üzerinde valiliğin harekete geçerek konuyu incelediğini hatırlatan Yakar, bizzat Vali'nin ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde mescit olmadığını açıkladığını bildirdi.

"Kaldık ki Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinde, öğrencilerin ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınır." dendiğini hatırlatan Mustafa Yakar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hiç bir okulda bu yönde bir uygulama yokken varmış gibi göstermek son derece yanlıştır. Yine derslerin cuma namazına göre ayarlanmadığı, bunun 1992'den buya süregelen bir uygulama olduğu anlaşılmıştır. Bir diğer iddia ise 'öğrencilerin servislerle cuma namazına taşındığı' şeklindedir. Okul ile servisler arasında böyle bir bağın olması mümkün değildir. Bu tamamen öğrenci-veli-servis şoförü arasındaki anlaşmaya bağlı bir durumdur. Bundan hareketle okul idaresini suçlamak kastı aşan bir yaklaşımdır. Daha da ötesi, 'cuma namazına gidilmesine karşı olmak' şeklinde açıklanabilir."

Sözü edilen haberlerle okul idareci ve öğretmenlerinin zan altında bırakıldığını ifade eden Yakar, yayınların dezenformasyon amacı taşıdığını bildirdi.

Bu asparagas haberlerle kurum ve oluşumlara ülkede "kutuplaşmanın yaşandığı, rejimin tehlikede olduğu" mesajı verilmek istendiğini anlatan Yakar, kimin ülke yararına çalıştığını, kimin ise bunu kıskandığını ve çıkarına pay edinmediğinden 'yılan denen o yalana' sarıldığının açık olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin Atatürk ve laiklik üzerinden eğitim yuvalarına zarar vermeye hakkının olmadığının altını çizen Yakar, "Adana'nın güzide okullarından biri olan ÇEAŞ Anadolu Lisesi gerek başarılarıyla, gerek kulüp çalışmalarıyla örnek bir okuldur. Bu haberler kurumdaki idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Gerginliğin kimseye faydası yoktur. Ülkenin huzuru ve refahı için herkesin daha hassas olması gerekir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber