Toptan: Sigara yasağı Meclis'te kesinlikle uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 19 Mayıs'ta başlanacak kapalı mekanlarda sigara içme yasağının Meclis'te uygulanması konusunda kararlı olduğunu belirtti. Toptan, Meclis kulisindeki sigara yasağına milletvekillerinin de uyacağını söyleyerek, yasağa uyulmaması durumunda polisin tutanak tutacağını ve Meclis idare amirlerinin cezayı keseceğini belirtti.

SİYASETSİZ BASIN ZOR

Meclis'te Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret eden TBMM Başkanı Köksal Toptan, burada PMD'ye yaptığı katkılarından dolayı kendisine sunulan plaketi aldı. Toptan, siyasetçi basın ilişkisine dikkat çekerek, ?Siyaset-basın olmazsa olmaz ilişkilerdir. Çünkü sonuç itibariyle ne olursa olsun bizim halka halkın bize ulaşmasını en önemli aracı, en sağlıklı, doğrudan aracı yazılı ve görsel basındır" dedi.

Zaman zaman yanlış anlamaların olabileceğini belirten Toptan, ?Bu yanlış anlamalardan kaynaklanan yanlış söylemler oluyor, yanlış yazılanlar oluyor. Ama bunların hepsi basının siyasetçi için, siyasetin de basın için önemsizliğini ortaya koymaz. O bakımdan dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de bu ilişkiler inişli çıkışlı gibi görünse de kesintisiz ilişkilerdir" diye konuştu.

Toptan şöyle devam etti:

?Zor dönemlerde, siyasetin olmadığı dönemlerde işte benim kuşak veyahut da ondan sonraki kuşak bilir ki siyasetsiz basın çok zordur. Yani olumlusu olumsuzu basını da besleyen siyasettir, siyasi hareketlerdir. Özgür alandır, demokrasidir. Olabildiği kadarıyla birbirimizi kırmadan dökmeden hırpalamadan kendi alanlarımızda çalışmak suretiyle sonuç itibariyle insanımız için güzel bir şeyler yapmak istiyoruz. Onlar için uğraşmalıyız diye düşünüyorum."

Toptan, parlamento muhabirlerinin genel ya da özel sorunlarıyla ilgili olarak, uğraşacaklarını ve çözüm üreteceklerini de sözlerine ekledi.

SİGARA YASAĞI KESİNLİKLE UYGULANACAK

Toptan daha sonra kendine yöneltilen soruları yanıtladı. Toptan'a yöneltilen soruların başında sigara yasağı uygulaması geldi.

Toptan, Meclis kulisindeki sigara yasağına milletvekillerinin de uyacağını söyleyerek, yasağa uyulmaması durumunda polisin tutanak tutacağını ve Meclis idare amirlerinin cezayı keseceğini belirtti.

Toptan, bir gazetecinin sigara tiryakisi olduğu bilinen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili "Genelkurmay Başkanı, Meclis'e gelip içerse ne olacak?" sorusu üzerine, "Genelkurmay Başkanımız zaten içmez" yanıtı verdi.

Toptan, "Milletvekilleri dışında başkaları gelir Meclis'te içerse?" sorusunu da, "Polis tutanağı tutar, ceza uygulanır" diye yanıtladı.

Hacettepe Üniversitesi'nin milletvekilleri arasında yaptığı ankete göre vekiller arasında sigara içme oranının yüzde 24 olduğunu anımsatan Toptan, bu oranın Türkiye ortalamasına göre düşük olduğuna dikkat çekti.

TOPTAN'IN GALATASARAY'IN ŞAMPİYON OLACAĞINDAN ŞÜPHESİ YOK

Galatasaray'lı olduğu bilinen Toptan, programının uyması durumunda Galatasaray-Gençlerbirliği Oftaşspor karşılaşmasına gideceğini de söyledi.

Toptan, gazetecilerin "Galatasaray şampiyon olacak mı?" sorusuna önce "Şüpheniz mi var?" dedi, ardından "Belli olmaz. Fenerbahçe'nin de önceki sezonlarda son maçta başına gelen ortada" diye ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber