Sosyal bilimler lisesinden topluma hizmet uygulaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNDEN TOPLUMA HİZMET ÖRNEĞİ

Konya Prof. Dr. Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi "BİRLİKTE ÖĞRENELİM" adlı toplum hizmeti projesi ile Karatay-Aliye Hüseyin Tekbaş İÖO öğrencilerinin derslerine destek oluyor.

Konya Prof. Dr. Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri her hafta çarşamba günü ders çıkışında Karatay-Aliye Hüseyin Tekbaş İlköğretim Okulu öğrencilerini okullarında misafir ederek, onlara derslerinde yardımcı oluyorlar. Topluma hizmet etkinlikleri kapsamında yaptıkları bu çalışma ile hem; ilköğretim okulu öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunmanın hazzını yaşıyorlar hem de topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalışıyorlar.

Konya Prof. Dr. Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Halil İbrahim ÇELİK "Birbirimizden Öğreneceğimiz Çok Şey Var" sloganı ile gerçekleştirilen proje ile öğrencilerinin bilgilerini, tecrübelerini ilköğretim öğrencileri paylaşmaları neticesinde öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve ortak değer oluşturmalarının amaçlandığını ifade etti. Okulun açıldığı ilk eğitim öğretim yılında başlattıkları bu toplum hizmeti projesine, gelecek yıllarda; Konya Huzurevini, emekli konaklarını, Sosyal Hizmetler kurumu öğrenci yurtlarını dahil etmeyi amaçladıkları belirten Okul Müdürü Halil İbrahim ÇELİK, okul olarak hedeflerinin çevre ile bütünleşmiş, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarını tanıyan ve sorunlara çözüm üreten öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Aliye Hüseyin Tekbaş İlköğretim Okulu 4 ve 5. Sınıf öğrencileri her hafta Çarşamba günleri Konya Prof. Dr. Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile Türkçe'yi doğru kullanma, İngilizce etkinlikleri, Matematik çalışmaları, Satranç oyun kuralları ve müsabakaları konusunda çeşitli etkinliklerle bilgi paylaşımı sergilemekteler. Proje 10 Mart 2008 tarihinden bu yana uygulanmaktadır. Proje kapsamında olan Karatay-Aliye Hüseyin Tekbaş İÖO öğrencileri Sosyal Bilimler lisesine gidecekleri günü heyecanla beklediklerini ve bu proje sayesinde yaşayarak öğrendiklerini söylemişlerdir. Gelecekte kendilerinin de bu tür okullarda okuyup toplum hizmeti projelerine katılmak istediklerini ifade etmişlerdir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber