'Yeşil Kart' çetesi çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'da yeşil kartları, sahiplerinin bilgisi dışında kullanarak haksız yere kazanç sağlayan 14 kişi düzenlenen bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri düzenlediği bir operasyonla yeşil kartları sahiplerinin bilğisi dışında kullanıp birden fazla gözlük almış gibi gösteren ve bu gözlüklerin parasını devletten tahsil eden 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

"Retina 2"ismi verilen operasyonda yakalanan Fatemeh Ş, Kerami D, İlker Ü, Mustafa Ş, Murat Y, Yaşar Ş, Savaş Ş, Serdar T, Şevki A, İhsan G, Muzaffer D, Tezcan A, Elif Ü ve Hesna D'nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet bilgisayar kasası, beyaz kağıda bantla sarılı kaba kartımı 10 gram civarında hint keneviri bitki kırıntısı, çeşitli şahıslara ait çok sayıda yeşilkart sağlık karnesi ve gözlük recetesi ile toplam 958 adet faturasız yabancı menşeili güneş gözlüğü ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar emniyette yapılan sorğulamalarının ardından haklarında düzenlenen suç evrakları ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber