PKK'nın dünkü karakol saldırısında 19 terörist öldürüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK, karakola saldırdı: 6 şehit

HAKKÂRİ DHA

Şemdinli'nin sınır köyü Aktütün'deki karakola PKK'lılar önceki gece ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, en az 19 terörist öldürüldü

PKK, önceki akşam Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin sınır köyü Aktütün'deki karakola saldırdı. Yaklaşık 150-200 kişilik grubun ağır silahlarla saldırısı püskürtülürken, çatışmada 19 PKK'lı öldü, 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Saldırıda Aktütün köyünden 2 kişi de yaralandı.

Komandoların 21-28 Şubat'ta dağıttığı Zap, Çemço ve Avaşin kamplarında toplanan kalabalık PKK'lı grup, Basya Vadisi'ni kullanarak sınıra geldi. Aktütün Karakolu'nu hedef alan PKK'lılar hava kararmadan, takviye birliklerin gelmesini engellemek için karakola giden tüm yollara mayın döşedi.

Bir grup saat 18.30'dan itibaren karakola taciz ateşi açtı. Askerlerin ateşe anında karşılık vermesiyle PKK'lılar kaçtı. Saat 19.30'dan itibaren yaklaşık 150-200 kişilik PKK'lı grup, dört ayrı koldan yanlarında katırlarla getirdikleri Doçka uçaksavar, havan, makineli tüfek ve roketatarlarla karakola saldırıya geçti. Karakoldan da karşılık verildi.

Saldırıda ilk ateşle karakolun güvenliğini sağlayan 6 asker şehit oldu. 40 hanelik Aktütün köyündeki karakolun yakınında bulunan evler de PKK'lıların hedefi olurken, köylülerden Harbi Gezerer ve Nevzat Özer yaralandı. Karakolu ateş altına alan PKK'lılar, tel örgüleri kesip binaya girmeye kalkıştı.

Özel tim destek verdi

Yarım saat süren çatışmada 19 PKK'lı öldürüldü. Gece Şemdinli'den, Aktütün Karakolu'na takviye kuvvet sevk edildi. Helikopterlerle de bölgeye Jandarma Özel Harekât Timleri gönderildi. Takviye birliklerin gelmesiyle PKK'lılar, yaralılarını da yanlarına alarak Irak topraklarına kaçmaya başladı.

Bu sırada gece görüş sistemli helikopterlerle, kaçan PKK'lılar yoğun bombardımana tutuldu. Çatışma 04.30'a kadar sürerken, bombardımanda ölen PKK'lı sayısının 40'ı bulabileceği belirtildi. Çatışmada yaralanan 8 asker ve 2 köylü helikopterle hastaneye kaldırıldı. Siirt-Şirvan karayolunda mayıan basan bir korucu da ağır yaralandı.

Bu arada PKK saldırısında şehit olan 6 askerin naaşları, memleketlerine gönderildi.

Şehit olan 6 askerin isimleri şöyle:

Jandarma Er Emrah Şudut (20)

Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun (21)

İstihkâm Er Yurdakul Alcan (21)

Jandarma Er Gökhan Uzun

Serhat Genç

Eyüp Dağtekin

Kahreden fotoğraf

Jandarma Er Halil İbrahim Atasagun'un, Afyonkarahisar'daki ailesine, oğullarının şehit olduğu haberini eve gelen askeri yetkililer verdi. Oğlunun 3 ay sonra teskere alacağını belirten baba Salih Atasagun, ?Önceki gün dayı oldu. Onun haberini vermeye hazırlanırken, şehit olduğu haberini aldık? dedi. Atasagun, izinli geldiğinde Hakkâri'de bir şehitlik önünde çekilmiş fotoğrafını hediye olarak getirdi. Bu fotoğraf şehidin evinde elden ele dolaştı.

?Oğluma ne oldu?'

İstihkâm Er Yurdakul Alcan'ın (21) Mersin Tarsus'ta yaşayan ailesi acı haberle yasa boğuldu. Askeri görevliler, Alcan'ın baba evine geldi. Anne Nazlı Alcan, kapıyı açıp karşısında askerleri görünce, ?Oğluma ne oldu!? diye çığlık attı ve yere yığıldı. Telefonla eve çağrılan baba Duran Alcan (61) ile şehidin kardeşlerinin gözyaşları sel oldu. Anne Alcan, oğlunun asker çantasını sarılıp ağladı.

İlk gününde şehit düştü Jandarma er Gökhan Uzun'un karakoldaki ilk gününde şehit oldu. Uzun'un Trabzon Akçaabat'taki baba ocağına ateş düştü. Dokuz aylık asker olan Uzun'un Ankara'dan geçici görevle Hakkâri'ye gönderildiği öğrenildi. Baba Ali Yaşar Uzun, ?Dün (önceki) sabah komutanın telefonuyla aradı, parasının bittiğini söyledi. Öğleden sonra para çıkardım. Arkadaşıma, ?Bu parayı alamayacak' dedim. Hissetmiştim. İki oğlum daha var. Onları da bu vatana feda edeyim. Ama ne için??dedi.

Adresi polis buldu

Jandarma Er Emrah Şudut'un (20) şehit olduğu haberi memleketi Gaziantep'e ulaşınca, ailesinin oturduğu adres tespit edilmeye çalışıldı. Askerler, gece bekçisi olarak görev yapan baba Osman Şudut'un bulunması için polisten yardım istedi. Telefonla elde edilen bilgiler doğrultusunda subaylar, baba Şudut'un evine gitti.

Anne: Vatan sağ olsun

PKK'nın karakola düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma er Serhat Genç'in (20), Antalya'daki evinde yas var. Birliğine ulaştığı gün şehit olan Genç'in Ankara'da görevli olduğunu belirten babası Mehmet Genç, kaynak ustası olduğu için geçici görevle karakol kurulması amacıyla bir süre önce Hakkâri'ye gönderildiğini söyledi. Anne Gönül Genç, ?Vatan sağ olsun? dedi. Genç'in askere gitmeden 20 gün önce nişanlandığı belirtildi.

?Teröre çare bulunsun'

Şehit olan jandarma er Eyüp Dağtekin'in Şanlıurfa'daki ailesi acı haberle sarsıldı. Baba İbrahim Dağtekin, Bilecik'te acemi eğitimini tamamlayan ardından usta birliği için Ankara'ya gönderilen oğlunun 2 ay önce Hakkâri'ye gönderildiğini belirtti. Dağtekin, ?30 yıldır bu olay devam ediyor, buna bir çare bulsunlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber