Yeni ÖSS sistemine hukukçulardan destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıkladığı yeni ÖSS modeline destek verdiklerini belirterek, "Sistem, başarısı ve uygunluğu anlaşılmış, uluslararası kabul görmüş, adil, bilgi çağı tekniklerine uygun bir sistem" dedi.

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya; uygulamada bulunan mevcut ÖSS sisteminin öğrenci ve aileler üzerinde ağır baskı yaptığını, adaletsizlik ve haksızlıklara neden olduğunu belirtti. Öğrencinin geleceğinin birkaç saatlik sınava bağlı bulunmasını eleştiren Kılıçkaya, "Başarılı olabileceği halde bu baskı ve stres altında sınavda başarısız olan öğrenci sayısı hiç de az değildir" dedi. Kılıçkaya, katsayı uygulamasının ÖSS sınavını adil olmaktan çıkardığını söyledi.

Kılıçkaya; YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıkladığı üniversiteye giriş sisteminin bu olumsuzlukları büyük ölçüde giderilebilecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

Açıklanan yeni sistemin başarısı ve uygunluğunun uluslararası kabul görmüş, adil, yarışmayı sağlayan, bilgi çağı tekniklerine uygun olduğunu kaydeden Kılıçkaya; "Öngörülen sisteme yapılacak eleştiriler ve değerlendirmelerde sistem bir bütün olarak ele alınmalı farklı sebep ve saiklerle, özellikle idelojik saplantılarla konuya yaklaşılıp meselenin esasından uzaklaşılmamalıdır. Getireceği mali külfete ilişkin eleştiriler çağın gereklerine ülkemiz koşullarına ve eğitime verilmesi gereken önem karşısında oldukça yersizdir" şeklinde konuştu.

Öngörülen değişikliğin eğitim sistemi ile sınav sistemini birbirine entegre hale getireceğini kaydeden Kılıçkaya, planlanan yeni sisteme ivedi olarak geçilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber