Öğretmen Lisesi'nde 31 öğrenci yemekten zehirlendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 09:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)

AKSARAY Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yatılı kalan 31 öğrenci, akşam yemeğinde yedikleri patates ve et yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Zehirlenen 20'si kız 31 öğrenci, saat 09.00'da özel otomobil ve ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Acil Servis'te gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındı. Öğrenciler, okulda yatılı olarak kaldıklarını, dün akşam yemeğinde patates ve et yemeği yediklerini yemekten kısa süre sonra karın ağrısı ve bulantı şikayeti olduğunu belirterek, ?Ağrımız çok şiddetli olmayınca uyuduk. Sabah kalktığmızda hepmizin durumu çok daha kötüydü. Durumu öğretmenlerimize bildirdik. Onlar da bizi hastaneye kaldırdı? dedi. Doktorlar, öğrencilere gıda zehirlenmesi teşhisi konulduğunu, öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, tedavilerin sürdüğünü açıkladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zehirlenme olayıyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis yetkilileri soruşturmanın sürdüğünü yemeklerden numune alındığı belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber