Siyasette süpriz gelişmeler

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çömez Baykal'ı ziyaret etti... Çiller'e başkanlık teklif edildi...

Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sürpriz bir şekilde Baykal'ı ziyaret etti

Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sürpriz bir şekilde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Çömez Genel Merkez'den ayrılırken ziyaretine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın CHP lideri Baykal'ı ziyaretini izlemeye gelen basın mensupları genel merkezde bir sürprizle karşılaştı. AKP'den ihraç edilen eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Deniz Baykal ile görüştü. Çömez, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken genel merkezden ayrıldı.

BAYKAL: ÇÖMEZ'LE GÖRÜŞÜYORUZ

Deniz Baykal, AKP'den ihraç edilen eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'le yaptığı görüşmeye ilişkin soruları da yanıtladı. Baykal, ?Kendisi ile milletvekili olduğu dönemde de ilişkilerim vardı. Şimdi de bu ilişkileri sürdürmeye gayret ediyoruz. Zaman zaman beni ziyaret eder. Parlamentoda bulunması gerektiğine inandığım kişilikli, onurlu, dürüst bir insan. Daha önceden görüşmek istediğini bize iletmişti? dedi.

"CHP'YE GEÇMEYECEĞİM"

CHP Genel başkanı Deniz Baykal ile yaptığı görüşme siyaset kulislerinde merak uyandıran eski AKP milletvekili Turan Çömez görüşmeyi kanaldhaber.com.tr'den Fatma Mavioğlu'na anlattı.

AKP'den ihraç edilen eski milletvekili Turhan Çömez CHP'ye geçme iddialarını kesin bir dille yalanlarken, CHP lideri Deniz Baykal ile milletvekilliği sırasında da sıkça görüştüğünü belirtti. Turhan Çömez, Baykal ile bugün de dış politika ve ortadoğu sorunları üzerine görüştüğünü ifade etti.

Çömez, siyasete bundan sonra nerede devam edeceği sorumuza da; şu anda kendisinin siyaset yapmak için uygun bir yapı bekleyişi içinde olduğunu söyledi.


Çiller'e başkanlık daveti

DP, eski Başbakan Tansu Çiller'e ?genel başkanlık daveti? yapmak için heyet oluşturdu

Şebnem HOŞGÖR ANKARA

AKP hakkındaki kapatma davası siyasette yeni oluşum arayışlarını hızlandırırken, ?emanetçi? tartışmalarının gölgesinde 4 ay önce Süleyman Soylu'yu Genel Başkan seçen DP'de, ?Tansu Çiller? sesleri yeniden yükselmeye başladı. Konu, DP'nin önceki günkü GİK toplantısında tartışmaya açıldı. 5 saat süren GİK toplantısında, zaman zaman üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Edinilen bilgilere göre Soylu, Tansu Çiller'in siyasete dönüşü konusunda GİK üyelerinin ne düşündüklerini sordu. DP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bazı GİK üyeleri, ?Siz özverili bir şekilde çalışıyorsunuz. Ancak seçimler öne çekilirse sizi henüz Türkiye'ye tanıtabilmiş değiliz. Bu çerçevede Tansu Hanım'ın partinin başına geçmesi belki daha iyi olur? görüşünü dile getirirken, bazı GİK üyeleri ise, ?Çiller ile partinin medyada popülaritesinin artacağı doğru. Parti içinde bir toparlanma da sağlanabilir. Ama bunun seçmen bazında bir etkisi olur mu?? endişesini dile getirdiler.

7 kişilik bir heyet

GİK üyelerini dinledikten sonra tekrar söz alan DP lideri Soylu ise, ?Bana siyasete geri dönmek gibi bir isteği olduğunu iletmedi? dedi. GİK üyeleri Soylu'nun bu açıklaması üzerine, bu konudaki net kararının ne olduğunun Tansu Çiller'e sorulmasının daha doğru olacağını belirterek, bir heyet oluşturulmasını önerdiler. Bazı GİK üyeleri Soylu'ya, ?Sizin Tansu Hanım ile ana-oğul ilişkiniz var. Belki sizin doğrudan kendisine bu soruyu yöneltmeniz daha doğru olur? diyerek, Çiller'e bizzat kendisinin gitmesini önerdiler.

Soylu ise, bir genel başkan olarak böyle bir heyette yer almasının ?şık? olmayacağını belirterek, öneriyi reddetti. Bunun üzerine Turhan Güven, Necati Yöndar, Nevzat Ceylan, Harun Akın, Erdoğan Sezgin, Melike Elitaş ve Mustafa Eraslan'dan oluşan heyetin Çiller'le görüşmesine karar verildi. Soylu, ?Tansu Hanım'ın kararına göre tüzük yetkimi kullanıp, partiyi olağanüstü kongreye taşırım? diyerek toplantıyı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber