Anadolu Üniversitesi'ndeki kavgada yaralı sayısı 7'ye çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Yerleşkesi'nde düzenlenen Bahar Şenlikleri sırasında çıkan olaylarda yaralananların sayısının 7 olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, üniversitenin Yunusemre Yerleşkesi'ndeki Geleneksel Bahar Şenlikleri'nin düzenlendiği alanda iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. İddiaya göre, halay çekmekte olan sol görüşlü öğrencilere, ülkücü olduğu ileri sürülen siyah takım elbiseli bir grup "neden halay çekiyorsunuz diye" tepki gösterdi. Bunun üzerine iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada biri bacağından kesici aletle olmak üzere 4 öğrenci ile kavgayı ayırmak isteyen 2 özel güvenlikçi ve şenlikleri izlemeye gelen bir vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralanan 3 öğrenci ile 2 özel güvenlik görevlisi, kampüs içerisindeki Anadolu Üniversitesi'ne ait Mavi Hastane'ye kaldırıldı. Söz konusu yaralılar, ilk müdahalenin ardından Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralanan öğrencilerin birisinin kafasından aldığı darbe nedeniyle durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralanan sivil vatandaş ise ayakta tedavi edildi.

Güvenlik güçleri, şüphelilerin yakalanması için arama çalışması başlattı. Olayın ardından, üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile polis, kampüs içerisinde ve çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Olayın adından bir araya gelen bir grup öğrenci ise şenlik alanından rektörlük binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüşme taleplerine olumsuz cevap alınca oturma eylemi başlattı, yerleşke içindeki bulvarı trafiğe kapattı. Öğrenciler, oturma eyleminin ardından bir süre kampüs içerisinde yürüdükten sonra tramvaya binerek üniversiteden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber