MEB, 1416 ile yurtdışına gidenlerin tezlerini katalog yapacak

Haber Giriş : 19 Ekim 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt Dışında 1416 Sayılı Kanun Çerçevesinde Öğrenim Görenlere Duyuru

Ülkemizde sürdürülen bilimsel çalışma ve araştırmalara katkıda bulunabilmek amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğünce, 1416 sayılı Kanuna göre yurt dışında resmî-burslu statüde öğrenim yapanların lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sırasında hazırladıkları tezlere ait bilgilerin bir katalog haline getirilip yayımlanması çalışmaları sürdürülmektedir.

Son birkaç yıl içerisinde öğrenimlerini tamamlayıp yurda dönen resmî-burslu öğrencilerin bir kısmından bu bilgiler sağlanmıştır. Bakanlığımıza teslim edilen ve Millî Kütüphaneye gönderilen tezler üzerinde de bir çalışma yapılmış, ancak daha önceki yıllarda dönenlerle ilgili bir hayli eksiklikler bulunduğu görülmüştür.

Kataloğun mümkün olduğu kadar kapsamlı bir şekilde hazırlanabilmesi amacıyla, tezini veya tezi ile ilgili özet bilgileri Bakanlığımıza teslim etmemiş bulunanların, aşağıdaki tabloyu doldurup e-posta ile [email protected] veya [email protected] adreslerine göndermelerini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

1416 Tezler Çizelgesi ( Zip )

Millî Eğitim Bakanlığı
Yükseköğretim Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber