Sigara yasağına bazı polislerle zabıtalar da uymadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara tüketimine getirilen geniş sınırlama dünden itibaren yürürlüğe girdi. Yasak kapsamında yer alan stadyumlarda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde de pankartlar, anonslar ve oluşturulan fonlarla yasağa dikkat çekildi ancak yasağın ilk günü verilen mesajlara rağmen bazı gençler sigara içti. Törenlerde bazı vatandaşlarla görevli polis ve zabıtaların da yasağı delmesi dikkat çekti.

İstanbul İnönü Stadyumu'ndaki törende öğrenciler, "Sigara içmeyenlere teşekkürler", "Sigara içmiyorum, kendimi rahat hissediyorum" ve "Sigaraya değil yaşama sarıl" yazılı pankartlar taşıdı. Ancak tribünden töreni izleyen çok sayıda tiryaki yasağı delip sigara içti.

Zabıta aracı siper yaptı

Yasağa uymayanlara ceza kesecek olan kamu görevlileri arasındaki bazı polis ve zabıtalar da ilk gün yasağı deldi. Düzce 18 Temmuz Stadyumu'nda yapılan tören geçişinde öğrenciler "Sigarayı bırak, yaşamaya bak", "Sigaraya değil, yaşama sarılın", "Sigarasız hayat özgürlüktür" yazılı pankartlar taşıırken Düzce Belediyesi'nde görevli iki zabıta memurunun saha kenarındaki 112 Acil ambulansı ve su tankerini siper alıp sigara içmesi dikkat çekti.

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda da bazı tiryakiler polislerin arasında sigara içerken, bazı polisler de dayanamayarak sigara yaktı.

Bazı gençler aldırmadı

Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki törende kapalı tribünlerdeki bazı vatandaşlar yasağı delerken "Cezası kaç paraysa öderiz. Ama hayatta sigaramızdan vazgeçmeyiz" dedi.

Erzurum Cemal Gürsel Stadyumu'ndaki törenlerde sigaraya karşı anonslar yapılırken tribünlerdeki gençlerin sigara içmeleri gözlerden kaçmadı. Hiçbir görevli gençlere müdahale etmedi.

Antalya'daki törende sadece bir kişinin yasağı deldiği görülürken, büyük çoğunluğun yasağa uyması dikkat çekti.

Kilis'te sigaraya karşı pankart taşıyan gençlere tribünde oturan vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

İzmir, Gaziantep, Zonguldak, Ardahan, Uşak, Muğla, Mardin, Hakkâri ve kutlamaların yapıldığı diğer birçok ilde sigara yasağı anımsatılarak pankartlar taşınarak sağlıklı yaşam için sloganlar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber