MEB'de şimdi de eş durumu mağdurları ortaya çıkacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 01:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre özür durumuna dayalı yer değiştirme talebinde bulunabilmek için adaylığın kaldırılmış olması gerekmektedir.

Devlet memurlarında adaylık eğitimi ise en az bir yıl en çok 2 yılda tamamlanmaktadır.

2007/2 Atama döneminde (Ağustos ataması) MEB 9300'ü kadrolu olmak üzere 20 bin öğretmen görevlendirmesi yapmış ve kadrolu öğretmenlerin atamalarını 22 Ağustos 2007 tarihinde açıklamıştı.

Yani bu öğretmenlerden en erken göreve başlayan öğretmenin göreve başlama tarihi 23 Ağustos 2007'dir.

MEB tarafından yayımlanan ?2008 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzuna" göre Özür durumu yer değiştirme başvuruları ise 06-20 Ağustos 2008 tarihleri arasında başlayacaktır.

Bu durumda 2007/2 atama döneminde atanan öğretmenlerin adaylıkları kalkmayacağından başvuru yapmalarına olanak yoktur.

Bu öğretmenler eğer uygulama bu şekilde devam ederse en erken Şubat döneminde özür durumuna dayalı yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Bu durumda olan bir çok öğretmenin mağduriyeti söz konusu olacak olup bu dönemde özellikle eş durumuna dayalı yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin çoğunluğu oluşturduğu dikkati çekmektedir.

Bakanlığın 2007 atamalarını ağustos ayında gerçekleştirmiş olması eğitim öğretime başlamadan önce yapılmış olması nedeniyle yerinde bir uygulamadır. Fakat özür gurubundan yer değiştirmek isteyecek öğretmenlerin mağduriyetleri de göz önüne alınmalıdır.

Bu da ancak o dönemde atanan öğretmenlerin yer göreve başlama tarihleri istatistiksel olarak İLSİS kayıtlarından incelendikten sonra özür durumuna dayalı yer değiştirme başvuru tarihinin buna göre ileriye alınmasıyla ve öğretmenlerin adaylık işlem ve onaylarının geciktirilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasıyla mümkündür.

Bu durumda olup yardım isteyen memurlar.net okuyucularının mağduriyetini giderecek bir düzenlemenin bakanlıkça yapılacağını düşünüyoruz.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber