Üniversitenin anahtarı ilköğretim başarısında

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim öğrencileri, bu yıl ilk kez uygulanacak olan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olursa, yeni sistem üniversite sınavı kabusu yaşayan lise öğrencilerini ÖSS'den kurtarmak için model oluşturacak

TÜRKİYE, bu yıl ilk kez ilköğretimde ezberi tamamen ortadan kaldıran 6 ve 7. sınıfların gireceği SBS (Seviye Belirleme Sınavı) ile tanışıyor. Öğrenci, okuldaki dersleri ne kadar öğrendiğinden, öğretmenine saygısına hatta yurt sevgisine kadar çeşitli notlar alacak. Öğrenci başarırsa, okulu ve öğretmeni de yüksek not alacak.

MEB bu sistemle ilk kez köşe bucak hem öğretmenin hem de okulların başarı fotoğrafını çekecek. Eğitimciler pür dikkat, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin 21 ve 22 Haziran'daki SBS'de başarılı olmasını bekliyor. SBS'de ilköğretim öğrencileri başarılı olursa, sistem yükseköğretime geçiş için model kabul edilecek.

HEDEF, EZBER YERİNE ÖĞRETME

EZBER yerine öğretme hedefli, öğrencinin yanı sıra öğretmenin de not aldığı SBS tutarsa, yükseköğretime geçişteki tıkanmada son bulacak. Milyonlarca öğrenciyi üniversite kapısında bekleten ÖSS yerine SBS gibi yıllara yayılmış, stresi alınmış SBS benzeri bir sınav sistemi için yeşil ışık yakılacak.

Böylece üniversiteye girişte liseli gençleri ÖSS kabusundan kurtaracak yeni sistemin temelini, ilköğretimdeki küçük kardeşleri atmış olacak. Eğitimciler, şimdi minik ellerin bu sınavda başarılı olmasını bekliyor.

Liseden sonra iş kolay...

ÜNİVERSİTE başarısı yüksek olan liselerin, kapısını aralamak bilgiye dayalı SBS ile kolaylaşacağından üniversiteyi kazanmak da kolaylaşacak. Oyun çağındaki ilköğretim öğrencilerinin 2 saat süren tek bir sınavla başarılı olmasını bekleyen OKS (Ortöğetim Kurumları Sınavı) bu yıl 8 Haziran 2008'de son kez yapılacak. 8. sınıf öğrencileri SBS'ye bu yıl girmiyor. İlköğretim 6. sınıflar bu yıl 21 Haziran 2008'de 7. sınıflar için ise 22 Haziran 2008'de SBS'ye girecek. Bu sınavlar sadece 6. ve 7. sınıfları değil tartışmaya açılan yeni yükseköğretime geçiş sisteminin de ilk denemesini oluşturacak.

SULTAN UÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber