Adalet Bakanlığından jet cevap: Bildiri siyasi ve gereksiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nca bugün yayımlanan bildiriyi "biraz siyasi amaçlı" olarak değerlendirdiğini ifade ederek, "Böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu" dedi.

Şahin, gazetecilerin Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisine ilişkin soruları üzerine, bildiride yer alan "son bir yıl içerisinde Cumhuriyet'in kazanımlarının tartışmaya açıldığı, yargıya yönelik saldırıların ivme kazandığı" yönündeki değerlendirmelere katılmadığını söyledi.

Bildirideki, "Yürütmenin güdümünde bir yargı istendiği" yönündeki ifadeleri de eleştiren Şahin, şunları kaydetti:

"Ne yürütme yargının ne de yargı yürütmenin güdümünde olmalıdır. Biri diğerinin güdümünde olmamalıdır. Adalet Bakanlığı ve hükümet olarak kuvvetler ayrılığı ilkesi neyi gerektiriyorsa bu istikamette bu zamana kadar çalışılmıştır, bundan sonra da çalışılacaktır. Bu tür bildirileri biraz da siyasi amaçlı olarak değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Başta Yargıtay Başkanımız olmak üzere tüm Yargıtay üyelerine derin bir saygım var. Ama böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu. Dam üstünde saksağan gibi oldu."

Bildirideki Yargı Reformu Strateji Taslağı'na ilişkin eleştirilerin hatırlatılması ve taslağın geri çekilip çekilmeyeceğinin sorulması üzerine de Şahin, "Niye çekelim. O 5 yıllık yol haritasıdır. Onun içeriği henüz doldurulmamıştır. Tartışarak, konuşarak onu dolduracağız. Telaşlanmaya gerek yok. Bakanlık ve hükümet her şeye hakimdir."


Yargıtay Başkanlar Kurulu bildiri yayınladı


Erdoğan, Çiçek ve Şahin ile bir araya geldi

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bir araya geldi.

Erdoğan'ın Başbakanlık Resmi Konutta Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüşmesinin ardından, Çiçek ile Şahin resmi konuta geldiler.

Çiçek ve Şahin, resmi konuttan, 1 saati aşkın süre kaldıktan sonra ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber