Kadın öğretmenden ?bayıltan dayak' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'te Cemil Alevli İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Fatih Kaplı'nın sınıfta gürültü yaptığı gerekçesiyle Türkçe öğretmeni Zuhal Karakuş tarafından önce sınıfta, sonra müdür yardımcısı odasında bayılana kadar dövüldüğü iddia edildi.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki Cemil Alevli İlköğretim Okulu'nda sabah saatlerinde meydana geldiği iddia edilen olayda, Fatih Kaplı, Türkçe dersinde gürültü yaptığı gerekçesiyle öğretmen Zuhal Karakuş tarafından uyarıldı. Gürültü yapmaya devam eden Kaplı, öğretmeni tarafından önce ders sırasında, sonra götürüldüğü müdür yardımcısının odasında dövüldü. Nefes darlığı olduğu öğrenilen ve yediği dayak sonrası baygınlık geçiren Kaplı, Özel Şehitkamil Cerrahi Tıp Merkezi'nde tedavi edildi. Şikayet üzerine öğretmen Karakuş hakkında soruşturma başlatıldı. Okul Müdür Yardımcısı Murat Kar, konunun abartıldığını, buna rağmen öğretmen hakkında tutanak tuttuklarını söyledi.

ARKADAŞINDAN KALEM İSTEMİŞ

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Fatih Kaplı, ?Ders sırasında arkadaşımdan kalem istedim. Öğretmenimiz konuştuğumu duyunca beni dövdü. Sonra kulağımdan tutup beni müdürün odasına götürdü. Orada da beni dövdü. Müdürler bir şey demedi. Benim zaten nefes darlığım vardı, o sırada bayılmışım? dedi.

Fatih'in ağabeyi 28 yaşındaki Cengiz Kaplı ise, kardeşinin baygınlık geçirdiğini arkadaşlarından öğrenince okula gittiğini belirterek, ?Okula gittiğimde kardeşim bir sandalye üstünde baygın yatıyordu. Okul idarecilerine niçin dövüldüğünü sorduğumda cevap alamadım. Kardeşimi kucaklayıp hemen hastaneye götürdüm. Öğretmenden şikayetçiyiz? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber