Vali: Beni telefonla gece-gündüz arayabilirsiniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu, Posof ilçesinde köy muhtarlarına seslenerek, "Benim telefonlarımı gece gündüz arayabilirsiniz. Bu durum sizin, 'Ben dağ başında atılmış bir köy muhtarıyım' diyerek, kendinizi olumsuz değerlendirmenizi önleyici bir durum olacaktır." dedi.

Ardahan'a atanan Vali Selim Cebiroğlu ilk ilçe ziyaretini Posof'a yaptı. Köy muhtarları ile bir araya gelen Vali Cebiroğlu, Posof'un en ücra sınır köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. İkram edilen yöresel yemeklerden tadan Vali Selim Cebiroğlu'nu, hükümet konağı önünde daire amirleri, köy muhtarları ve vatandaşlar karşıladı.

Kaymakam Oğuz Alp Çağlar'dan Posof hakkında bilgi alan Vali Cebiroğlu, daha sonra Halitpaşa İlköğretim Okulu konferans salonunda köy muhtarları ile bir araya geldi. Posof ilçesini çok iyi ve ileri bir durumda gördüğünü ifade eden Vali Cebiroğlu, karşılıklı anlayış, hizmette birliği düşünen, her şeyi devletten beklemeyen iyi bir yapıyla karşılanmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. İlçeye bağlı 49 köy olduğunu bildiğini ifade eden Cebiroğlu, şunları söyledi: "Ancak göçten dolayı nüfusun çok düştüğünü biliyorum. Ama ne kadar nüfus düşse bile sizin özünüzde olan kültürün anlayışın inancın varlığını görmekten de mutluluk duyuyorum. Köylerin genel anlamda sorunlu olmadığı su, yol ve diğer askeri altyapının tedarik edildiği, bunun yanında köy düzeni içinde yaşayan insanlarımızın muhtarlarımızın, azalarımızın halkımızın yaşlı ve genç ayırt etmeksizin hepsinin köye gidecek hizmette birlik içerisinde hareket ettiğinizi öğrendim. O hareketin genel neticesi sonunda da köylerin genel sorunlarının çözüldüğünü görmek bizi çok memnun etti. Bunun yanında, benim telefonlarımı gece gündüz arayabilirsiniz. 'Ben dağ başında atılmış bir köy muhtarıyım' diyerek kendinizi olumsuz değerlendirmenizi önleyici bir durumdur olacaktır."

"Hukuk dahilinde vatandaşa hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" diyen Vali Cebiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Haklı talepleri muhakkak yerine getirmeliyiz. Biz vatandaşı başında despotluğu uygulayamayız. Halkın taleplerini muhakkak gözden geçirmeliyiz. Hiçbir siyasi ve sosyal gözlükle bakmayız. Hiç kimsenin hangi görüşte hangi düşüncede hangi felsefede olduğu bizi devleti yönetenleri ilgilendirmez. Siz de devlet yönetenlersiniz. Devletin yetkisini kullandığınızda duygunuzu ortadan kaldıracaksınız. Hizmeti ilk önce size oy vermeyenlere götüreceksiniz. Belirli bir kurumun başında olmak zor bir iştir. Muhtarlık başta olmak üzere. Şerefli bir iştir özverili bir iştir. Kanunsuz bir talepte bulunsalar bile vatandaşları dinleyeceğiz. Makul bir şekilde cevap vereceğiz. Bizim görevimiz sizere vatandaşa hizmet etmek. onun için buraya geldik."

Ziyarette 'Ilgar Dağı tüneli yapılacak mı, sınır kapımız açılacak mı?' şeklinde bir soruyla karşılaşan Vali Cebiroğlu, "Ardahan'da göçün azalmasının önünde hayvancılığın geliştirilmesi, et entegre işletme tesislerinin kurulması, arıcılığın geliştirilmesi ve yeni kurulan üniversitemizin bir an önce faaliyete geçmesi durumunda sınır kapısından makul ölçüde buranın şartlarına uygun ölçekte ithalat ve ihracatın gerçekleşeceğine inanıyorum. Buradaki göçü engellemek için elimden geleni yapacağım. Bu konuda siz de bize katkıda bulunun. Sizin önerilerinize her zaman açığız." şeklinde cevap verdi.

Vali Cebiroğlu daha sonra, ilçe merkezinde dolaşarak esnaf ve vatandaşların dertlerini dinledi. Ardından Posof Belediyesi'ne geçerek Başkan Şükrü Bozyiğit ile sohbet eden Cebiroğlu, Posof Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cebiroğlu, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret ederek, kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber