'Ekonomik havaalanı' projesinin kapsamı genişliyor

Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Hava yolu taşımacılığının artırılması amacıyla başlatılan ?düşük maliyetli yolcu taşımacılığı? esasına dayalı ?Ekonomik Havaalanı Projesi?nin kapsamına 18 hava alanı daha alınıyor.

Hava yolu taşımacılığının artırılması amacıyla başlatılan ve halen dört hava alanında uygulanan ?düşük maliyetli yolcu taşımacılığı? esasına dayalı ?Ekonomik Havaalanı Projesi?nin kapsamına 18 hava alanı daha dahil ediliyor.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 2007 yılında başlatılan ve iç hat yolcu taşımacılığının gelişmesine önemli katkı sağlayan Ekonomik Havaalanı Projesi'nin kapsamının genişletilmesi çalışmaları tamamlandı. Bu çerçevede, Şanlıurfa-GAP, Adıyaman, Erzincan, Hatay, Sivas, tokat, Muş, Siirt, Ağrı, Kars, Samsun Çarşamba, Erzurum Muş, Van Ferit Melen, Diyarbakır, Malatya, Mardin ve Kahramanmaraş hava alanlarının projeye dahil edilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada, son yıllarda dünyada yaşanan petrol krizine bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artışın Türkiye'de hava yolu taşıyıcılarını da ekonomik açıdan olumsuz etkilediğine işaret edildi. Yakın zamanda belli olarak Ekonomik Havaalanı iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde, önemli indirimler yapılacağı, bunun sonucunda hava yolu şirketlerince yapılan seferlerin artacağı, yolcu ücretlerinde indirimlerin gündeme geleceği ifade edildi.

Halen, Ekonomik Havaalanı statüsündeki Süleyman Demirel, Nevşehir-Kapadokya ve Bursa Yenişehir hava alanlarında iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde sıfır ücret, Tekirdağ Çorlu Havalanı'nda ise konma ve aydınlatma hizmet bedellerinde yüzde 50 indirim uygulanıyor. Uygulamanın bu hava alanlarında iç hat yolcu trafiğinde önemli artışlar sağladığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber