Trafik kazasını protesto eden doktora gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebze Devlet Hastanesinde bir grup çalışan, dün hastane girişinde bir personelin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamayı yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Gebze Temsilcisi Dr. Burhan Çağlar, ?İzinsiz basın açıklaması yapmak? ve ?Caddenin trafiğe kapatılmasına sebep olmak? iddiasıyla gözaltına alındı.

Gebze Devlet Hastanesinde çalışan doktor, hemşire ve temizlik personelinden oluşan bir grup, temizlik personeli Dilek Alma'nın dün akşam göreve gelirken hastane girişinde bir aracın çarpması sonucu yaralanmasını ve sorumlu gördükleri yöneticileri basın açıklamasıyla protesto etti. Yolu trafiğe kapatan grup, kazanın olduğu yere karanfil bıraktı.

SES Gebze Temsilcisi Dr. Burhan Çağlar, burada yaptığı açıklamada, iki okul ile hastanenin önünden geçen yolun adeta ?TEM otoyolu? gibi yoğun olduğunu belirterek, yoğun yaya trafiğinin olduğu hastane, okul, fabrika gibi yerlerde özel önlemler alınmasının zorunlu olduğunu savundu.

Gebze Devlet Hastanesinde bir firmaya bağlı temizlik görevlisi olarak çalışan biri engelli 2 çocuk annesi Dilek Alma'nın akşam saatlerinde göreve geldiği sırada bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandığını ifade eden Çağlar, 2 yıl önce eşini kaybeden Alma'nın, tedavi gördüğü hastanede hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Yolda kazalara karşı hiçbir önlemin alınmadığını ileri süren Çağlar, şunları kaydetti:

?Bu basit kural ortadayken kazanın olduğu güzergahta motorlu araçların hızlarını ayarlayabilecek hiçbir mühendislik önleminin alınmamış olması çarpıcı bir ihmaldir. Hastanemiz önündeki yolda engelleyici, hız kesici bariyer, gece işlevli olabilecek ışıklı bir düzenek yoktur. Yolda kaza risklerine karşı önlem almayan sorumluları hesap vermeye çağırıyoruz.?

Dilek Alma'nın kardeşi Nihat Alma ve diğer yakınları da gözyaşı dökerek, kazaya neden olan sürücüye tepki gösterdi.

Bu arada SES Gebze Temsilcisi Dr. Burhan Çağlar, Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 'İzinsiz basın açıklaması yapmak' ve 'Caddenin trafiğe kapatılmasına sebep olmak? iddiasıyla gözaltına alındı. Çağlar, işlemler için Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

Öte yandan, yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Dilek Alma'nın yaralanmasına neden olan 41 L 5071 plakalı minibüsün sürücüsü U.K'nin polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber