Cem Yılmaz'ı ?şaşı'rtan telefonun fiyatı 450 YTL

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom 2 yıllık abonelik karşılığında sınırlı sayıda tüketiciye ücretsiz vereceği Nortel telefonları aynı zamanda satışa da sunacak. 450 YTL'yi veren aboneler telefonda görüntülü konuşma imkanına kavuşacak

TÜRK Telekom çok yakında görüntülü konuşma servisi Videofon'u hizmete sunacak. Türk Telekom'un görüntülü konuşmaya olanak tanıyan telefonları ilk etapta bedava vermesi bekleniyor. Telekom'un vereceği telefonlar Nortel marka olacak. Nortel marka telefonların fiyatının 450-500 YTL civarında olduğu belirtiliyor. Bu telefonlarla Türk Telekom, abonelerini ayda 29 YTL'ye ayda 3 bin kontör yani 50 saat görüntülü konuşturacak. İnternet üzerinden çalışacak olan görüntülü telefon için abonelerin öncelikle geniş bant internet (ADSL) kullanıcısı ve Türk Telekom abonesi olması şartı aranıyor.

İNTERNETE GİR, SMS GÖNDER

BU hizmetten faydalanabilmek için internet hızının en az 1024/256 KBit/s olması gerekiyor. Görüntülü telefondan şimdilik sadece görüntülü telefonları arayabilecek olan aboneler, bu uygulama için yeni bir numara almayacak. Cihazın kurulumu abonelerden randevu alınarak yapılacak. Türk Telekom Videofon konuşma bedelleri ev ya da işyeri telefonu faturasında ayrıca belirtilecek. Kullanıcılar videofon cihazları ile internette dolaşabilecek, e-posta gönderebilecek ve görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilecek. SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonuna kayıtlı ev/iş numaraları cihaza kopyalanabilecek.

ENGELLİLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK

AYRICA, aboneler görüşme yaparken, istedikleri anda karşı tarafa görüntüsünün gitmesini engelleyebilecek. Telekom yetkilileri, görüntülü telefon Videofon'un işaret diliyle haberleşmeye imkan sağlaması nedeniyle en çok işitme engellilerin yaşamını kolaylaştıracağını ifade ediyor.

Motorola Ojo 300 adet satıldı

TÜRKİYE'DE görüntülü konuşma hizmeti verilmese de geçen yıldan beri görüntülü konuşmaya imkan tanıyan Ojo markalı telefonlar satılıyor. Motorola'nın sağır ve dilsizler için çıkardığı Ojo markalı görüntülü telefonlardan bugüne kadar 300'e yakın satıldı. Fiyatı 699 YTL olan telefonlar ADSL hattıyla çalışıyor. Saniyede 30 kare görüntü aktarımı yapabilen cihaz ayrıca aktarım sırasında senkronizasyon sorunlarını ve gecikmeleri ortadan kaldırıyor. MPEG4 video sıkıştırma teknolojisi kullanan telefon 5.5 inç ekrana sahip. Cihaz doğrudan kablo veya ADSL modem üzerinden 128-bit şifreleme ile güvenli bir şekilde internete bağlanarak IP Phone olarak kullanılıyor. Resimli arayan kişi gösterimi, sesli ve görüntülü mesaj bırakma, telefon defteri, arayan kişilerin kaydedilmesi gibi özelliklerde bulunduran cihaz 1.1 kilo ağırlığında. Ojo'nun uzaktan kumandalı modeli ise çok yakında gelecek. O modelin fiyatı da 899 YTL olacak.

YELDA ŞUMNULU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber