Hükümet dinlenme iddialarına yanıt verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'nin 'Genel Merkezimiz güvenlik güçleri tarafından dinlendi' iddiası üzerine "Savcıları göreve çağırdım, gereken yapılıyor" dedi.

Atalay, CHP'nin dinleniyoruz iddiaları üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Atalay, CHP açıklaması konusunda, "Açıklamalarda ileri ifadeler de kullanıldı. Dinleme ile tespit edildiği ve gazeteye verildiği yönünde. Öyle bir olay olduysa çok büyük bir üzüntüyle karşılarız. Araştırılmamış bir durumdayken ileri bir töhmet altında bırakıcı ifadeler kullanmak çok yıkıcıdır" dedi. AKP olarak daha fazla açık toplum yapmak için uğraştıklarını kaydeden Atalay "Katiyen hukuk dışı, kişi özgürlüğünü zedeleyen dinleme diye bir olayın tasvip edilmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

VALİLİĞE TALİMAT VERDİM

Bakan Atalay şunları söyledi:

"Kişinin özel hayatına tecavüz anlamında bir olayı biz de kınıyoruz. Ama bu olay aydınlatılmalıdır. Ankara Valiliği'ne talimat verdim. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunsunlar diye. Savcıları göreve çağırdım. Bunun cezası çok ağırdır. Bu ceza bizim hükümetimiz döneminde ağırlaştırıldı ve hakim izniyle yapılabileceği kurala bağlandı. Ama tabii daha olay belli değil, araştırılmamış. Buna rağmen Sayın Baykal'ın çok ileri ifadelerle ?Güvenlik güçleri bunu yapmıştır? sözlerini kesinlikle reddediyoruz. Bu güvenlik güçlerini çok zan altında bırakıyor. Siyasi etiğe sığmıyor Yarın olayın farklı bir boyutu ortaya çıkarsa ne olacak? Bildikleri bir şey varsa açıklasınlar"


CHP'li Sav ile Bolu Valisinin konuşması basına sızdı

CHP dinleme tartışmasını Meclise taşıyor


SAVCILAR OLAYA EL KOYSUN

CHP'ye eleştirilerde de bulunan Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ana muhalefetten şu yaklaşımı beklerdik: ?Böyle bir olay bunun sorumlularını ortaya çıkaralım. Alınacak tedbirler varsa alalım. Bu yanlışı yapan varsa kimse ve nerede görev yapıyorsa yapsın gereken yerine getirilecek. Hukuki olmayan kişi özgürlüğüne tecavüz olan bu tür dinleme gibi ifadeleri kesin olarak kabul etmiyoruz ve onaylamıyoruz. Ceza kanunundaki yaptırımlar sonuna kadar uygulanır. Dileğimiz savcılık bu konuya el koysun ve biz de bakanlık olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Sorumluların bulunmasını en çok biz istiyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber