OKS'de fotoğraflı nüfus cüzdanına gerek yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 8 Haziran Pazar günü yapılacak Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'na (OKS) girecek öğrencilerde, nüfus cüzdanında fotoğraf zorunluluğunun aranmadığını bildirdi.

Bu yıl son kez yapılacak OKS'ye sayılı günler kala; bazı velilerin, çocuklarının sınava girebilmesi için fotoğraflı nüfus cüzdanı şartı arandığı düşüncesiyle nüfus idarelerinde kuyruklar oluşturduğu belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Cihan'a yaptığı açıklamada, OKS'ye girecek öğrencilerde nüfus cüzdanında fotoğraf zorunluluğunun aranmadığını bildirdi.

Sözkonusu duyumların kendilerine de ulaştığını belirten Genel Müdürlük yetkilileri; sınava girecek öğrencilerin yaş ortalamasının 13-14 olduğunu belirterek, "Nüfus cüzdanında fotoğraf zorunluluğu 15 yaşından sonra bulunuyor. Dolayısıyla, yasanın zorunlu tutmadığı bir şeyi bizim istememiz söz konusu olamaz" dedi.

Sınava girecek adayların, Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurması gerektiğini vurgulayan yetkililer, "Bunun yanında adayın okul kimliği gibi özel bir kimlik belgesi de bulundurmasını istiyoruz ama bunun fotoğraflı nüfus cüzdanı olmasına gerek yok. Nüfus cüzdanında fotoğraf olup olmaması hiçbir şekilde tartışma oluşturmayacak" diye konuştu.

Bugüne kadar, bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan yetkiller, 15 yaşını geçmiş adaylarda da bu konuda bir sorun yaşanmayacağını belirtti.

Yetkililer, Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde, "15 yaşından küçük adayların nüfus cüzdanının fotoğraflı olma zorunluluğu aranmaz" ibaresinin yer aldığını da hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber