Erdoğan, liseyi ziyaret etti, öğretmen, spor salonuna ayakkabı ile girmesine karşı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, Esenboğa Havalamanından, AK Parti Genel Merkezi'ne gitmeden önce, yol üstünde bulunan Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi'ne uğradı.

Okulun spor salonu, stüdyo ve laboratuvarında incelemelerde bulunan Erdoğan, öğrencilerin kullandığı kameralarla görüntülendi. Basına verilen görüntülerde Başbakan Erdoğan ile okul yöneticileri arasında ilginç diyaloglar yer alıyor.

Erdoğan, spor salonuna girişinde, okul yöneticilerden birinin boy uzunluğunu sorması üzerine, "1,85 santimetre" yanıtını verdi. Bir öğretmenin "12 yıldır buradayım, bugüne kadar hiç kimse (spor salonuna) ayakkabı ile girmedi" sözleri üzerine, Erdoğan "25 yıldır girmiştir" diye konuştu. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "Yasak olunca cazip gelir" dedi. Başbakan Erdoğan da spor salonunun zeminini göstererek, "Buralara çok mikrop girmiş" diye espri yaptı.

Erdoğan, spor salonlarının yapımına büyük önem verdiklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin okulların bahçesine 125 adet spor salonu yaptırdığını söyledi.

Bir öğretmenin, branşının voleybol olduğunu ifade ederek, Başbakan'ı maçlara davet etmesi üzerine, Erdoğan, "Benim alanım futbol" diye konuştu.

Okuldaki stüdyoda da incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan ile bir süre yöneticilerle sohbet etti. Erdoğan ile okul yöneticileri arasında, "Ulusa Sesleniş" programının okulun stüdyosunda çekilmesi konusunda konuştukları da görüntülere yansıdı.

Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Sibel Akbıyık, gazetecilerin soruları üzerine, Başbakan Erdoğan'ın okulu çok beğendiğini belirterek, "Başbakanımızın gelişi sürpriz oldu, gelişi öğrencileri motive etti" dedi. Akbıyık, "Başbakanımız 'Ulusa Sesleniş programını okulumuzun stüdyosunda yapabileceklerini' söyledi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber