Türbanla üniversiteye alınmayan öğrenciler sinir krizi geçirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANAYASA Mahkemesi'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde türban yasağı uygulanmaya başlandı. Daha önce kampüs alanına girebilen türbanlı öğrenciler, bugün sabah saatlerinden itibaren bu alan içerisine de alınmadı. Türbanlı öğrenciler, giriş kapısında güvenlik görevlileri tarafından durdurulan minibüs ve otobüslerden indirilirken, bazı öğrenciler de sinir krizleri geçirdi. Ambulans ve sağlık görevlileri olay yerine çağrıldı.

Türban yasası öncesi, kampüs alanı içerisine türbanlarıyla rahatlıkla dolaşabilen öğrenciler, yasanın TBMM'den geçmesinden sonra dersliklere de rahatlıkla girebilmişti. Anayasa mahkemesinin iptal kararının ardından yine kampüs alanı içerisinde herhangi bir değişiklik olmazken, öğrenciler dersliklere alınmadı. Bu uygulamaya da bugün son verildi. YYÜ kampüs alanı içinde öğrencilerin dolaşmasına izin veren yönetim, kampos yasağını bu sabahtan itibaren uygulamaya başladı. Fakülte binalarının bulunduğu kampüs alanına yaklaşık 700 metre mesafede bulunan kontrol noktasında durdurulan minibüs ve otobüslerden güvenlik görevlileri öğrencileri tek tek indirdi. Kampus alanına girebilmeleri için başlarını açmasını isteyen güvenlik görevlilerine bazı öğrenciler direndi. Başını açmayan öğrenciler, içeri alınmayarak kapı önünde bekletildi. Bazı öğrenciler ise minibüslerin içinde başlarını açarak içeri gidi. Uygulama sırasında kampus alanına ziyarete gelenler de minibüsten inidirilince tepki gösterdi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ ERKEK ARKADAŞLARINDAN DESTEK İSTEDİ

Yetkili hiç kimsenin durmadığı giriş kapısında indirilen başörtülü öğrenciler, içeri alınmak için güvenlik görevlilerine uzun süre yalvardı. Ancak içeri alınmayacağını anlayan bazı öğrenciler, sinir krizleri geçirdi. Gözyaşları içinde kampüs alanına giren öğrencilerden destek isteyen başörtülü öğrenciler, "Bu nasıl bir uygulama", "Sizin anneniz kız kardeşiniz yok mu" diye bağırdı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve sağlık görevlileri gönderildi. Ancak öğrenciler, ambulansı ve sağlık görevlilerinin müdahalesini kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber