Adalet Bakanlığından 'Yıllık Ara Verme'ye ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.PER.0.00.00.01/ ?/06/2008

Konu : 2008 yılı Yıllık Araverme

........................... BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

Yıllık aravermeden yararlanmanın esas ve usullerini düzenleyen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ilke kararı gereğince;

1. Bölge idare mahkemesi başkanının yapacağı öneri üzerine, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca her bölge idare mahkemesi merkezinde idare ve vergi mahkemesi başkan ve üyeleri arasından görevlendirilecek en az üç hâkimin katıldığı bir nöbetçi mahkeme kurulacaktır. Bölge idare mahkemesi merkezindeki diğer hâkimler yıllık aravermeden yararlandırılacaktır.

Bu esaslar göz önünde tutularak bölge idare mahkemesi başkanlığı yapılacak önerilerini ekte gönderilen forma uygun olarak hazırladıktan sonra en geç 04 Temmuz 2008 tarihinde Bakanlığımızda olacak şekilde gönderilecektir.

2. İşi çok olan bölge idare mahkemesi merkezlerinde, bölge idare mahkemesi başkanının önerisi de değerlendirilerek yeteri kadar üye nöbetçi olarak görevlendirilecektir.

3. a) 2008 yılına ait senelik iznini kullanmış bulunan hâkimler,

b) 2007 yılı yıllık aravermeden yararlanmayarak nöbetçi kalan hâkimlerden rapor almak suretiyle görevine devam etmeyenler,

c) Ad çekme suretiyle atanıp, göreve başladığı tarihten itibaren meslekte bir yılını doldurmayan hâkimler,

d) Kadro durumunun müsait olmadığı yerlerdeki hâkimler,

Yıllık aravermeden yararlandırılmayacak ve görevlerine devam edeceklerdir.

4. Yıllık araverme başladığında başka yere ataması yapılıp, o yerde çalışmak üzere geçici yetki verilen hâkimin yıllık aravermeden yararlanıp yararlanmayacağı konusu idarî yargı adalet komisyonlarının önerisi üzerine Bakanlıkça belirlenecektir.

5. 2007 yılı yıllık aravermeden yararlanmayanlar zorunlu olmadıkça nöbetçi bırakılmayacaklardır.

6. Aynı yerde eş olan hâkimlerin durumları göz önünde bulundurulacaktır.

7. Yıllık araverme süresince görev yapacak nöbetçi kurulların oluşumuna dair Bakanlık yazısı gelmeden yıllık aravermeden yararlanan hiçbir hâkim görevinden ayrılmayacaktır.

8. Yıllık araverme süresince nöbetçi mahkeme olarak görev yapan kurul, idarî yargı adalet komisyonu görevini de yürütecektir.

9. Yıllık aravermeden yararlanan hâkimlerin görevden ayrılış tarihleri, araverme süresince bulunacakları yer adresleri ve yıllık araverme bitiminde işe başlama tarihleri, bölge idare mahkemesi başkanlığınca Bakanlığa faksla bildirilecektir.

10. Yıllık aravermeden yararlanan hâkimler, Kanunla belirlenen yıllık araverme süresince izinli sayıldıklarından Bakanlıkça göreve çağrılmadıkça, belirlenen sürenin bitiminden önce görevlerine başlamayacaklardır.

11.Yazımız ekinde yer alan form ile formun doldurulmasına ilişkin usul ve esaslar Adalet Bakanlığının resmî internet sitesinden (www.adalet.gov.tr) temin edilecektir.

Yargı çevrenizdeki bütün ilgililere tebliği ile esasların yerine getirilmesinde duyarlılık gösterilmesini rica ederim.

İbrahim OKUR

Hakim

Bakan a.

Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber