İki ay sonra Genelkurmay Başkanı olacak Başbuğ, fazla konuşmaya karşı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Ali Birand'ın yazısı

ORG. BAŞBUĞ, FAZLA KONUŞMAYA KARŞI...

İki ay sonra Genelkurmay Başkanı olacak kişi Org. İlker Başbuğ. Yapısı itibarıyla, Org. Büyükanıt'tan çok farklı bir komutan. Uzaktan baktığınızda son derece katı bir görüntü verir. Oysa, hiçte öyle değildir.

Şimdiden söylenebilecek, Başbuğ döneminde Genelkurmay'ın vücut dilinin değişeceğidir. En önemli değişim de, Genelkurmay'ın açıklamalarında görülecek. Gerekmedikçe demeç verilmeyecek, sık sık konuşulmayacak.

Aslında Org. Başbuğ, Türkiye'nin en sorunlu ve en önemli döneminde görev alıyor. AKP'nin nasırına basıldığı bir süreçte TSK'nın başına geçecek. Herşey, Başbakan'ın tutumuna bağlı olacak.

Erdoğan'ın nasıl bir yaklaşımla ortaya çıkacağı henüz belli değil. Sertleşecek mi, yoksa ?şeriatın kestiği parmak acımaz? mı diyecek?

Erdoğan sertleştiği taktirde, alt rütbelerden gelecek baskılara nasıl direnecek.

Aslında askeri tamamen susturmak çok güç. İdeali, TSK'nın kendi işini yapması ve siyasete karışmaması. Ancak, henüz bu noktaya varılabilmiş değil.

?... Kardeşim, bu ülkede lezbiyen dernekleri dahi görüş açıklarken, TSK'yı nasıl susturursunuz...? diyenlerin sayısı o kadar fazla ki... Bir gün ideal noktaya varacağız. Ancak o güne kadar TSK'nın 1 inci Başkanlarının en büyük sorunu hep ?tepki vermek-vermemek? ikilemi arasında sıkışıp kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber