11 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Haziran 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda TRT Yasasının görüşmelerine devam ediliyor. Genel Kurul'da ayrıca yabancılara mülk satışını düzenleyen Tapu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi bekleniyor. (Saat:13.00)

-UNAKITAN, BÜTÇE SONUÇLARINI AÇIKLIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bakanlık toplantı salonunda Mayıs Ayı Bütçe Uygulama Sonuçlarını değerlendiriyor. (Saat:10.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, Doping İle Mücadele Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 10.30)

-Çevre Komisyonu'nda, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine Yönelik Kyoto Protokolüne Katılımının Uygun Olduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-Plan Bütçe Komisyonu'nda Türkiye İle Suriye arasında kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizleme faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor.

-Uyuşturucu Araştırma Komisyonu'nda, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'ndan Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı dinleniyor.

-BAŞBAKAN YARDIMCISI EKREN'İN KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ'I KABULÜ

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Nazım Ekren, Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti Başbakanlık yeni binada kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-ADALET BAKANI ŞAHİN, HOLLANDA ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEK

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hollanda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin ve beraberindeki heyeti Bakanlık'ta kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ÇELİK ÖDÜL TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilecek Başarılı Özel Eğitim Okul Birincileri Ödül Töreni'ne katılıyor. (Saat: 14.00)

-CHP'Lİ SUSAM'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP İzmir Milletvekili Ali Susam ?Hipermarket açılışına yasal düzenleme getirilmesi? için verdiği kanun teklifine ilişkin Meclis'te açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 11.00)

-MHP'Lİ ÇAKIR'IN BASIN TOPLANTISI

-MHP'li Osman Çakır ve bir grup milletvekili TBMM'de fındık üreticilerinin sorunları hakkında basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-DTP'NİN KURULTAY HAZIRLIK KOMİSYONU BASIN TOPLANTISI

-DTP'li kurultay hazırlık komisyonu 20 Temmuz'da gerçekleşecek DTP 2. Olağan Genel Kurultayı ile ilgili DTP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-İSTANBUL'DA "ŞİRKET ELE GEÇİRMELERİ SEMİNERİ"

-Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü, ?Şirket Ele Geçirmeleri Düzenlemelerinin Uygulama Boyutu? konulu semineri 11-13 Haziran'da İstanbul Sheraton Otel'de düzenliyor. (Saat: 8:30)

-ALEVİLERDEN:?AİHM'NİN DİN DERSİ KARARINA UYULSUN" ÇAĞRISI

-Alevi Bektaşi Federasyonu, AİHM'nin zorunlu din dersi ile ilgili kararının uygulanması talebiyle Güvenpark'ta basın açıklaması yapıyor (Saat: 10.30)

-BAKAN GÜLER'E STENT TAKILDI

-Enerji Bakanı Hilmi Güler'e, kalp rahatsızlığı nedeniyle stent takıldığı öğrenildi. Uzun zamandır nefes kontrolü sorunları yaşayan 59 yaşındaki Güler'e, damarlarındaki tıkanma oranı çok yüksek olmamakla birlikte olası bir kriz tehlikesine karşı yaklaşık bir ay önce Hacettepe Üniversitesi'nde stent takıldığı bildirildi.

-TARIM BAKANI EKER'DEN PİRİNÇ SAVUNMASI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, pirinç fiyatlarındaki artışla ilgili ilginç bir savunmada bulundu.

-Piyasaların daralmaya başladığı bir zamanda bu işle uğraşan firmalara piyasa regülasyonu amacıyla 6 Mart 2008 tarihinde 18 bin ton pirinç satıldığını belirten Bakan Eker, ?Bu Türkiye'nin yaklaşık 10 günlük pirinç ihtiyacına tekabül etmektedir. TMO stoklarında bulunan çeltiği Mart ayı başında satmamış olsaydı bile fiyatların yükselmeye başladığı takip eden süreçte yine aynı yöntemle piyasaya sürmesi gerekirdi? dedi.

-BEDAVA SU DAĞITAN BAŞKAN'A, "AYRIMCILIK YAPTIN" DAVASI

-Danıştay 1. Dairesi, ayda 10 tona kadar su için ücret almayan, belediye otobüslerini ücretsiz yapan, sağlık merkezlerinde muayene ücretini 1 YTL'ye çeken ve belediyenin fırınından ucuz ekmek satan İzmir'in Dikili Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven hakkında, ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konutun sadece 8'ine ceza vererek "ayrımcılık" yaptığı iddiasıyla soruşturma açılması gerektiğine karar verdi.

-YABANCILAR BORSA'DA SATIŞA GEÇTİ

-Mayıs ayında İMKB'de 6 milyar 898.2 milyon dolarlık hisse senedi alımına karşılık 7 milyar 85.4 milyon dolarlık satış yapan yabancı yatırımcılar, net 187.2 milyon dolarla satıcı oldular.

-Yabancılar yılın ilk beş ayında Borsa'da 35 milyar 13.5 milyon dolar alım, 36 milyar 234.3 milyon dolar satış yaparak, 1 milyar 220.8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdiler.

-BEKLENTİLERDE DRAMATİK BOZULMA

-Mali ve reel sektörün yılın başında yüzde 6.4 düzeyinde bulunan yıllık enflasyon beklentisi Haziran başında yüzde 10.5'e, cari açık beklentisi 39.6 milyar dolardan 46.8 milyar dolara çıkarken, büyüme beklentisi yüzde 5'ten yüzde 3.8'e geriledi.

-Gelecek üç ayda beklenen bileşik faiz Hazine bonosunda yüzde 15.7'den yüzde 19.2'ye, tahvilde yüzde 19.8'e; gelecek 12 için beklenen oran da bonoda yüzde 14.5'ten yüzde 17.6'ya, tahvilde yüzde 14.5'den yüzde 18.6'ya yükseldi. Yılbaşında 1.2798 olan 2008 sonu dolar kuru beklentisi Nisan'da 1.3656'ya kadar çıktıktan sonra Haziran başında 1,3389'a geriledi.

-İŞ KAZALARI KIBRIS RUM KESİMİ'NDE DE CAN ALIYOR

-Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir yıl içinde 15 kişinin iş kazaları nedeniyle ölmesi üzerine konu Avrupa Parlamentosu gündemine geldi.

-PARİS'TEKİ AFGANİSTAN KONFERANSI YARIN

-Dışişleri Bakanı Babacan'ın katılacağı Afganistan'ı destek için uluslararası konferans, yarın 80'ı aşkın ülkenin katılımıyla Paris'de yapılacak. Konferansta destek isteneceği, 2008-2013 dönemini kapsayan ?Afganistan Ulusal Kalkınma Stratejisi?, donör ülkelerden beş yılda 25 milyar dolara yakın bir katkı geleceği varsayımı ile hazırlandı.

-Diplomatik kaynakları da, Türkiye'nin Afganistan'ın ?yüzde 100? yanında yer aldığını belirterek ?Türkiye'nin sırtı sağlam. Afganistan'ın kalkınması için kimsenin yapmayacağını kadar katkı yaptı. Konferansta diğer ülkelerin sağlayacağı yardıma göre pozisyon alacak? dedi.

-ÖSS'YE KATILACAKLARA ?KAPI GİBİ ÖSS SORULARI?

-Öğrenci Seçme Sınavları'na bir birkaç gün kalırken, sınava hazırlanan öğrenciler dinlenmeye çekildi. Ünlü yazar Adnan Özveri ?Kapı gibi ÖSS Soruları? adlı mizah kitapçığını yenileyerek ÖSS'ye hazırlanan gençlere sundu. Phoenix Yayınevi tarafından yayınlanan kitap ile öğrencilerin ÖSS sınav öncesinde rahatlaması amaçlanıyor.

-15 MİLYON ÖĞRENCİYE TATİL BAŞLIYOR

-Yeni düzenlemelerle başlayan 2007-2008 eğitim-öğretim yılında sona geliniyor. İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 binin üzerinde öğretmen, Cuma günü 3 ay sürecek yaz tatiline çıkacak.

-Cuma günü karnelerini alacak 2 milyonun üzerinde öğrenciyi ise 15 Haziran'da yapılacak ÖSS ve 21-22 Haziran'da yapılacak SBS bekliyor.

-ARTIK HER SINIFTA TÜRKİYE HARİTASI OLACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Kurumları Kanunu'nda değişikliğe gidiyor. Yakın zamanda çıkarılacak olan kanun ?e-okul' sistemine uyduruldu. Kanun değişikliği sonrasında her sınıfta Atatürk Portresi, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yanı sıra Türkiye haritası da olacak.

-GENÇLER KENDİLERİNE GİDEREK DAHA FAZLA ZARAR VERİYOR

-Amerika'da yapılan bir araştırmada, üniversite öğrencilerinin yüzde 17'sinin, kendini jiletleme, yakma, oyma ya da diğer yollarla kendine zarar verme gibi davranışlar sergilediklerini ortaya koydu.

-Gençler arasında hızla artan kendine zarar verme davranışının ciddiyetine dikkat çeken araştırmacılar, günümüz gençliğinin geçmiş kuşaklara göre stres uyaranlarına daha açık olduklarını ve başa çıkma stratejilerinin zayıf olduğunu bildirdi.

-BİR KİŞİLİK İŞ YARATMA MALİYETİ 293.5 BİN YTL OLDU

-Hazine'nin Ocak-Nisan döneminde teşvik belgesine bağladığı yatırım projelerinde, yaratılacak her bir kişilik istihdama düşen ortalama yatırım tutarı 293.5 bin YTL oldu.

-Tarımda yaklaşık 132.8 bin YTL, madencilikte 171.8 bin YTL, imalat sanayiinde 230.5 bin YTL, hizmetlerde 254.1 bin YTL olan ortalama istihdam maliyeti, teknoloji-yoğun nitelikteki enerji yatırımlarında 1 milyon 360.6 bin YTL düzeyinde gerçekleşti.

-ASPENDOS FESTİVALİ, KLASİKLER VE DÜNYA SANATÇILARI İLE SÜRÜYOR

-?15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali?, ?Kuğu Gölü Balesi? ve ?Aida Operası? gibi klasikleri, ?Sofya Ulusal Opera ve Balesi? ve İtalya'dan ?Francesco Cilea Tiyatrosu? olmak üzere dünyaca tanınmış toplulukları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

-İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ YARIN BULGAR KİLİSESİ'NDEN SÜREYYA OPERASI'NA UZANACAK

-Uluslararası İstanbul Müzik Festivali?, yarın İstanbul'un iki yakasında, farklı mekânlarda iki ilgi çekici konserle izleyicilerle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber