Sigarayı 3 günde bıraktıran yöntem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

1993 yılında Fransa'da icat edilen ve 2 yıldır da Türkiye'de, Sigarayla Savaşanlar Vakfı ve Sigarasız Toplum Derneği gibi belli merkezlerde uygulamaya geçirilen "Luksopunktur" adlı cihaz, ile 3 aydır Yalova Yeşilay Cemiyeti'nde sigarayı bırakmaya çalışanlara hizmet veriyor.

3 günde sigarayı kolayca bırakmanızı sağlayan, ağrı ve sızı yapmayan ışınlı uygulama sistemine Yalova'da şu ana kadar 15 kişi başvurdu ve 14'ün de kesin sonuç alındı.

Sigarayı bırakan ya da sigarayı bırakmak için içmeyen kişilerde Nikotin yoksunluğuna ve eksikliğine bağlı olarak stres, sinirlilik, mutsuzluk, gerginlik, baş ağrısı, odaklanamamak, kendini boşlukta hissetmek, bir şey kaybetme duygusu gibi problemlerle karşılaşabilir.

Bu tedaviyi Yalova Yeşilay Cemiyeti'nde uygulayan Sağlık Memuru İbrahim Bıtıl, bunun sebebinin beynimizin salgılamış olduğu doğal mutluluk hormonu endorfinin görevini, nikotinin üstlenmiş olması olduğunu belirtti.

Sağlık Memuru Bıtıl, öncelikle kişinin sigarayı beyninde bitirmiş olmasının gerekliliğine dikkat çekerek "İşte bu basit ve kolay sistem ile 3 gün arka arkaya olmak üzere toplam bir saatlik bir Luksoponktur uygulaması ile çok özel enfraruj (kızılötesi) ışınları kapsayan ışınlı uygulama sistemi-ışın tedavisi ile nikotin bağımlılığının etkilerini vücudumuzdan atıp, endorfin sistemimiz yeniden harekete geçirilmektedir." dedi.

Sigarayı 3 günde bıraktıran ,uygulama hakkında bilgi veren Bıtıl, "Uygulamamız kulaktaki ve ellerdeki belli noktalara, toplamda 29 noktaya enfraruj dalgaları göndererek oluyor. Bu uygulama ile beynin doğal kimyasalı olan endorfinlerin salgılanmasını sağlayarak, bu sıkıntılar en aza indirgenir" diye konuştu.

Bir ışın tedavisi olan Luksoponktur'un, insan sağlığına hiçbir zararı olmadığını belirten Sağlık Memuru Bıtıl, "Luksoponktur insan sağlığına zarar vermeyen çok özel kızılötesi ışınları ihtiva eder. Tamamen ağrısız, güvenilir, emniyetli, bilimselliği ispatlanmış herhangi bir yan etkisi olmayan bir sistemdir. Ancak epilepsi(sara) hastalarına, kalp pili taşıyanlara ve hamilelere uygulanması sakıncalıdır." şeklinde konuştu.

13 yaşında sigaraya başlayan ve 40 yıllık tiryaki olduğunu belirten 53 yaşında ki Adem Önder, "Sigarayı bırakmak için her duyduğum yolu denedim ama bir sonuç alamadım. En son sigara bırakma da bu ışınlı tedavi yöntemi duydum. 2 günlük ışın tedavisi sonrasında,sigara içme isteği yok denebilecek kadar azaldı.İnşallah bu yöntem sigarayı bırakmama vesile olur." dedi.

Yalova Yeşilay Cemiyeti'nde ışınlı tedavi yöntemini uygulayan Sağlık Memuru İbrahim Bıtıl, tiryakilerin durumlarına göre seanslar artırılabileceğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber