Gül:Yargıtay da tartışılır

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay bildirisini garipsediğini söyleyen Gül, "Adaletin işine karıştığımız yok, Her kurum tartışıldığı gibi, bu kurum da açık bir şekilde tartışılabilir" dedi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'de her kurum gibi adalet kurumlarının da açık şekilde tartışılabileceğini, adaletin işine karışmadıklarını söyledi.
Fransa'ya hareketinden önce, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca yayımlanan bildiride siyasetçilere yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bakan Abdullah Gül, "Ben de doğrusu garipsedim. Ama bu konular, açık toplumlarda açık şekilde tartışılıyor" yanıtını verdi. Hükümet olarak adaletin iyi çalışması ve adalet reformunun gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ekonomik şartların iyileştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Adaletin işine karıştığımız da yok. Türkiye'de herkesin bir gün adalete işinin düşebileceğine inanıyoruz. Ama Türkiye'de her kurum tartışıldığı gibi, bu kurum da açık bir şekilde tartışılabilir."
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, bildiriyi, "Farklı düşüncenin seslendirilişi" olarak değerlendirerek şunları söyledi:

'Tartışılmalı'
"Türkiye'de her konu, çok yönlü tartışılmalı. İnsanlar farklı yaklaşımları, farklı düşünceleri ifade ettiklerinde, 'Bu da söylenir mi' deniyor. Yargı mensuplarımız, politikacılar, bilim adamlarımız, işadamlarımız değerlendirme yapar. Önemli olan diyalog ve demokratik tartışma ortamıdır."
Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya tarafından önceki gün okunan bildiride, "Önemli devlet sorumluluğu olan kişiler, Yargıtay hakkında yakışıksız ve sorumsuz açıklamalarda bulunuyor" denilmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber