Yanlış anestezi sonrası ölüm iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Afyonkarahisar'da apandist tanısıyla hastanede ameliyat edilen bir şahsın, yanlış anestezi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Afyonkarahisar'da yaşayan Ahmet Akman (31), rahatsızlanarak Kocatepe Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Burada tetkit ve tahlilleri yapılan Akman, apandist şüphesiyle Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Apandist tanısıyla ameliyata alınan Akman, iddiaya göre yanlış anestezi nedeniyle yoğun bakımdan çıkamayarak hayatını kaybetti.

Acılı eş Zuhal Akman, bu işin peşini bırakmayacağını ve suçluların ceza alması için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi. Eşinin doktor hatası sonucu vefat ettiği kanaatinde olduğunu belirten Zuhal Akman, Cumhuriyet Başsavcılığı'na olayın araştırılması için şikayet dilekçesi verdi. Eşinin ameliyat edildiğini belirten Akman, "Ben ve eşimin yakınları, ilgili doktorlarla görüştüğümüzde ameliyatın başarılı geçtiği ancak anestezide bir sorun nedeniyle eşimin yoğun bakımdan halen çıkamadığını söylediler.

Daha sonraki günlerde de bitkisel hayata girdiğini söylediler. En sonunda bitkisel hayattan kurtulamayan eşim bir hafta sonra vefat etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber