Ağız ve diş sağlığı hizmetinde vardiya usulü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Öner Odabaş, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde, özellikle ünit sayısı yetersiz olan kurumlarda vardiyalı çalışma sisteminin oluşturulmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlü Öner Odabaş imzasıyla, 'Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri' konulu bir genelge yayınlandı.

Odabaş söz konusu genelgede ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulan ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarında her diş hekimine bir ünit düşecek şekilde klinik çalışma düzeninin oluşturulmasının ve hastaların tüm tanı - tedavi işlemlerinin aynı hekim tarafından yerine getirildiği muayenehane-entegre sistemine göre yapılandırılmasının istendiğini, son geçiş tarihi olarak ise 15 Nisan 2008'in belirlendiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm kurumlarda hizmetin her hekime bir ünit düşecek şekilde entegre sistemine uygun olarak sunulmasının esas olduğunu vurgulayan Odabaş, fiziki mekanlardan kaynaklanan sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedi.

Odabaş bu çerçevede, ihtiyaç duyulan her yerde özellikle ünit sayısı yetersiz olan kurumlarda her hekime bir ünit düşecek şekilde vardiyalı çalışma sisteminin oluşturulmasını istedi. Odabaş, vardiya süresince, normal mesaide sunulan hizmetlerin aynen devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Odabaş, vardiya ile nöbet başlangıç ve bitiş saatlerine titizlikle uyulmasını, vardiya saatlerinin diş ünitelerinden maksimum faydalanacak şekilde düzenlenmesini, vardiyanın özellikle belirlene bitiş saatinden önce kesilmesinin önüne geçilmesinde baştabiplikler ve Valiliklerce gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber