Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Yılın Sevgi İnsanı' seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı Özyurt Koleji'nin velileri tarafından "Yılın Sevgi İnsanı" seçildi. Kısa bir süre önce doğu batı arasında başlattığı "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında 100 bin öğrencinin doğu illerinden batıya, 20 bin öğrencininde batı illerinden doğuya gitmelerini sağlayan Bakan Çelik, bu çerçevede aynı coğrafya'da yaşayan öğrencilerinde birbirlerini tanımasını ve kaynaşmasını sağlamıştı. Bu projeden önce de başlatılan kardeş okul kampanyasına katılan Özyurt Koleji, Diyarbakır'dan üç okulu kardeş seçmiş ve bu okulların maddi manevi ihtiyaçlarını karşılama yoluna gitmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çeşitli açılışlara katılmak için İzmir'e gelen Özyurt Kolej Müdürü İsmail Gülen karşıladı. Geçen yıl "Bir Rüyam Var" isimli oyunuyla Yunus Emre Proje Olimpiyatı'nda Dünya ikincisi olan 4 E sınıfından Yağmur Turan'ın gösterisini seyreden Bakan Çelik, daha sonra kardeş okul projesi kapsamında Özyurt Koleji'nin çalışmalarını sinevizyondan izledi.

Gönül köprüsü projesinin aslında ülkenin yedi bölgesinin renklerini bir buket haline getirme projesi olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Bizi birbirimize düşürüyorlar, enerjimizi birbirimizle uğraşarak harcıyoruz. Türkiye zaman kaybediyor, anneler ağlıyor, evlatları yok oluyor. Zamanımız gidiyor, paramız gidiyor. Her birimiz bu açıdan bu olaya biraz katkı sunarsak bu meselenin ortadan kaldırılması, doğu batı arasında oluşturulmaya çalışılan o nefret köprüsünü yıkıp yerine sevgi köprüsü, gönül köprüsü inşa edebilirsek hiçbir derdimiz kalmaz. Böyle bir proje başlattığımız için bu sevginin burada yansıma bulması çok önemlidir." dedi. İşadamları, esnaf, hekim ve öğretmenlerin Kurban Bayramlarını doğu illerinde geçirmesinin takdire şayan bir davranış olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Dünya'nın dört bir yanında böyle okulları gördükçe, işadamlarımızın buralara sadece paralarını değil yüreklerini de koyduklarını görünce Türkiye adına insanlık adına ümitlerimiz artıyor." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü İsmail Gülen ise, gönüllerden gönüle dostluk köprüleri kurmak için başlatılan projenin son derece olumlu olduğunu ve Türk milleti tarafından da kabul gördüğünü kaydetti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da yaptığı konuşmada İzmir'de derslik sayısının artırılması, teknik donanımın sağlanmasının yanında gönüllerde birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda geçen yıl Vanlılar Derneği'yle birlikte onlarca öğrenciyi Van'a götürdüklerini belirten Aydoğan, böylelikle kardeşlik tohumlarını attıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber