Akşehir'deki 2 okulda soru kitapçığı yanlış dağıtıldı iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR (Konya),

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde, dün yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nın yapıldığı Anadolu Öğretmen Lisesi ve Selçuk Lisesi'ndeki birer salonda soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığı iddia edildi. Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, sınav başladıktan 15 dakika sonra görevlilerin, kitapçıkları geri toplayıp, doğru oturum şekline göre dağıttıkları belirtildi. Selçuklu Lisesi'ndeki salonda ise kitapçıkların yanlış dağıtıldığının bir saat sonra fark edildiği ileri sürüldü. Selçuk Lisesi'nde sınava giren İrem Erdem, kitapçıkların yanlış sıralamaya göre dağıtıldığını, ancak geri toplanmadığı söyleyerek, ?Yaşanan olay konsantrasyonumu bozduğu için noter aracılığıyla ÖSYM'ye şikayette bulundum.? dedi.

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde oturan ve sınava Akşehir Selçuk Lisesi C Blok 421 numaralı salonda girdiğini söyleyen 18 yaşındaki İrem Erdem, ?Sınav başladıktan yaklaşık 1 saat sonra kitapçıların yanlış dağıtıldığı fark edildi. Fakat kitapçıklar toplanmadı. Yapılan yanlışlık benim konsantrasyonumu bozdu, zaman kaybına neden oldu. Sınavın iptal edilerek yeniden yapılmasını istiyorum. Akşehir 2'nci Noterliği aracılığı ile ÖSYM Başkanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdim? diye konuştu.

Kızı 19 yaşındaki Esra Çetin'in Anadolu Öğretmen Lisesi'nde sınava girdiğini söyleyen Hüseyin Çetin ise kızının sınava girdiği salonda kitapçıkların yanlış dağıtılıp, 15 dakika sonra geri toplandığını ve yeniden dağıtıldığını iddia etti. Çetin, şunları söyledi:

?Kızım ikinci kez ÖSS'ye giriyor ve bir yıldır hazırlanıyor. Sınav sırasında kitapçıklar salondaki ÖSYM'nin belirlediği oturum şekline göre dağıtılmamış. Sınav başladıktan 15 dakika sonra görevliler, kitapçıkların yanlış dağıtıldığını fark etmiş. Bunun üzerine kitapçıkları geri toplayıp, doğru sıralamaya göre dağıtmışlar. Kitapçıklar değiştirilmezse, sınavın iptal edileceği belirtilmiş. Kızım ve arkadaşları panik yaşamış. Sınavın başlamasından yarım saat sonra, öğrenciler sınava soruların başından tekrar başlamış. Bu haksızlık. Bir yıllık emekleri boşa gidecek. Kızımın psikolojisi bozuldu. İnsanlarla görüşmek istemiyor. Burada mağduriyet söz konusu, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu, sınavın sorumluğunun ÖSYM Sınav Yöneticiliği'nde olduğunu belirterek, kendilerine merkezden talep gelmesi halinde ilgililer hakkında idari soruşturma yapılabileceğini söyledi.

ÖSYM Konya İl Temsilcisi Yardımcısı Hüsnü Gelibolu, kendilerine soru kitapçığının yanlış dağıtılıp geri toplanıldığına dair bir şikayet ve ihbar gelmediğini ifade ederek, ?ÖSS soru kitapçıkları yeni yönetmeliğe göre öğrencinin salondaki oturum şekline göre dağıtıldı. Bir ÖSS adayının hangi soru kitapcığını alacağı ve hangi soru anahtarının verileceği önceden belirlenmişti. Fakat bazı salonlarda görev alan arkadaşlarımız, yeni yönergeyi dikkatli okumadıkları için yanlış dağıtılmış. Biz bu tip olayların yaşandığı takdirde, kitapçıkların değiştirilmeyip, ÖSYM'ye gönderilecek tutanaklarda salon başkanının tutunakta yaşana olayı belirtmesini söyledik. Yanlışlık yapılan salonlarda tutanaklara geçti. Bu tutunaklar bize ulaşmadan ÖSYM Başkanlığı'na gönderildi. Eğer bahsedilen okulda soru kitapçığı sınav sırasında değiştirildiyse, öğrenciler hukuki yönlerden hakkını arayabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber