Özel sektör yönetici alırken en çok deneyime bakıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2008 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetici seçme ve yerleştirme alanında dünya çapında uzmanlık sahibi olan Antal International'ın yaptığı araştırma, üst düzey pozisyonlara yerleştirilen isimlerin belirlenmesinde iş dünyasının bakış açısının değişmekte olduğunu ortaya koydu.

Antal'ın farklı sektörlerden 100'ü aşkın firmanın üst düzey yöneticilerinin görüşlerine başvurarak oluşturduğu araştırmaya göre, yönetici adayları arasında tercih yapılırken ilk dikkate alınan unsur yüzde 48 ile deneyim oluyor. Bunu yüzde 42 ile adayın kişisel özellikleri takip ediyor. Özellikle 2000'li yıllara kadar yönetici seçiminde büyük önem taşıyan eğitim unsurunun ise yüzde 5'le üçüncü sırada yer alması araştırmanın en ilgi çekici yönlerinden biri olarak öne çıkıyor. Adayın daha önce çalıştığı

şirket ise karar verme aşamasında yüzde 5'lik bir oranla dikkate alınıyor.

"TAVSİYE ÜZERİNE YÖNETİCİ İŞE ALMA DEVRİ KAPANDI"

Antal Türkiye Genel Müdürü Mine Batıyel konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, artık tüm firmaların yurtiçi ve yurtdışı rekabete hazır olmak, farklı pazarlarda en iyi şekilde var olabilmek adına yönetici tercihlerinde deneyimi ön planda tuttuklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Üst düzey pozisyonlar için incelenen adaylar arasında iyi bir eğitime sahip olmak tabii ki önemli bir avantaj. Ancak artık rekabetin koşulları değişiyor ve eğitim tek başına yeterli değil. Firmalar yönetici alırken özellikle deneyimine çok büyük önem veriyorlar. Aynı zamanda artık eskiden olduğu gibi tavsiye üzerine yönetici işe alma devri geçmişte kaldı diyebiliriz. Pek çok şirket, yönetim pozisyonları için ihtiyaç duydukları adayları profesyonel anlamda yönetici seçme ve yerleştirme hizmeti veren

firmalar aracılığıyla temin ediyorlar. Çünkü böylece tam ihtiyaç duydukları kişilerle birlikte çalışma fırsatını daha kolay buluyor, zaman ve maliyet avantajı elde ediyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber