Konya'da ÖSS soru kitapçığı skandalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

KONYA'da ÖSS'ye giren 18 yaşındaki Güngör Resioğlu, soru kitapçığının yanlış dağıtıldığını ve bu nedenle cevap anahtarı kağıtındaki soru kitapçığının işaretlendiği bölümün üç kez daksil ile silindiğini öne sürdü. Öğrenci velisi Remzi Reisoğlu da, optik okuyucunun daksilli kağıdı okumadığını ve oğlunun kağıdığının okunmayacağı endişesi yaşadıklarını söyledi.

Gıda mühendisi olmak istediğini belirten Göngür Reisoğlu, Dumlupınar Lisesi 9 No'lu derslikte sınava girdiğini ve sınav sırasında soru kitapçığının değiştirildiğini söyledi. Soru kitapçığı nedeniyle cevap anaptarının 3 kez daksil ile silindiğini öne süren Reisoğlu, şunları söyledi:

?Salonda 21 öğrenci vardık. Herkesin heyecanlı ve tedirgin olduğu gözlerinden okunuyordu. Sınav başladıktan 15 dakika sonra salon görevlisi panik içerisinde soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığını söyledi. Kitaplar toplanıp, doğru oturum şekiline göre dağıtıldı. Tabii bu sırada bizler paniğe kapıldık. Kitaplar dağıtıldıktan bir süre sonra, salon görevlisi cevap anahtarına soru kitapçığının işaretlendiği bölümü daksilleyip, yeni dağıtılan kitapçığın adı işaretlendi. Sonra tekrar düzeltme yapıldı. Cevap anahtarıma 3 kez daksille düzeltme işlemi tekrarlandı. Öğrendiğimize göre daksilli kağıdı optik okuyucu okuyamıyor. Sınavdan sonra ÖSYM İl Temsilciliği'ne gittik. Bize, ertesi gün gelmemizi söylediler. Pazartesi günü gittiğimizde, olayla bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Ardından salon başkanının Konya İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Sait Bilir'in olduğu öğrendik. Sait Bilir ile yaptığımız görüşmede, daksil yapıldığına dair tutunak tutmadığını, sadece kendilerine gönderilen 7 maddelik bildiriye, 8'inici maddeyi ekleyip, soru kitapçıkların yanlış dağıtıldığını ve sonradan düzeltme işlemi yapıldığını yazdığını söyledi. Bu duruma göre benim sınav kağıdımın okuymayacağı tereddütünü yaşıyorum. 21 öğrenci mağdur durumda. Biz geleceğimizi ilgilendiren sınav için bir yılımızı verdik.?

Öğrenci velisi 50 yaşındaki Remzi Reisoğlu da, ?Sınavın yapıldığı okulun, bina sorumlusuna ulaştığımızda, bina sorumlusu tutunağın tutulup tutulmadığını bilmiyordu. Kendi imkanlarımızla salon başkanına ulaştık. Salon başkanıda sınav öncesinde değişmiş ve İmam Hatip Lisesi Müdürü görevlendirilmiş. Oda bize, cevap kağıtlarının daksillendiği yönünde tutunak tutmadığını söyledi. Bu durumda optik okuyucu, daksilli kağıdı okuyamaz. Bu durumu ÖSYM'ye bildirmek için, faks çektik. Tabi bizim uyarımızın dikkate alınıp işlem yapılıp yapılmayacağını bilmiyoruz. Eğer işlem yapılmazsa, cevap anahtarı okunmayacağı için oğlumun sınavı geçersiz sayılacak? dedi.

ÖSYM İl Temsilcisi Yardımcısı Hüsnü Gelibolu da, öğrenci hataları dışındaki durumlarda, sınavın geçersiz sayılmayacağını belirterek, ?Teknik halatalar nedeniyle sınav geçersiz sayılmaz. ÖSYM Genel Merkezi'nde cevap anahtarlarının okunmasında görevli olan arkadaşlarımız, kağıt okunmadığı için tutanağa bakar. Eğer tutanak yoksada durum hakkında bilgi almak için salon görevlisi ile temasa geçer. O yüzden herhangi bir sıkınını oluşacağını tahmin etmiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber