Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt genelinde önemli bir yağış yok. Önümüzdeki günlerde kuzey kesimlerde 3-4 derecelik düşüşler olsa da ülke genelinde aşırı sıcakların etkisi sürecek. İstanbul'da bugün gölgede 31 derece sıcaklık var. Yüzde 60'lara çıkan nem oranı nedeniyle hava oldukça bunaltıcı. Ancak sert esen poyraz serinlik verebiliyor. Ankara'da sıcaklık gölgede 35 dereceye yakın, yeni haftada derecelerde biraz düşüş olsa da yine çok sıcak bir hava olacak. İzmir merkezde hava aşırı sıcak, kıyılarda ise rüzgar serinlik verebiliyor. Adana'da nem oranı arttı, gölgede hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerinde. Bugün gölgede İstanbul 31, Ankara 34, İzmir 37, Bursa 34, Adana 35 derece.

* Marmara Bölgesi'nde sıcaklık Balıkesir'de 34 derece kadar çıkıyor. Tekirdağ'da nem oranı fazla, yüzde 70'ler civarında, o nedenle hava oldukça bunaltıcı. Ancak sert esen poyraz gölgede serinlik verebiliyor. Bugün Trakya'da artan bulutlanma hafif yağmur bırakabilir. Yeni haftanın ikinci yarısının daha sıcak geçmesi bekleniyor. Bugün Edirne ve Çanakkale 33, Sakarya 32 derece.

* İç Anadolu önümüzdeki günler boyunca güneşli, sıcaklıklar düşüşe geçse de yeni haftada da yine yüksek değerlerde seyredecek. Yarın Sivas'ta kısa süreli yağmur görülebilir. Bugün Konya 31, Eskişehir 32, Sivas 27 derece.

* Ege Bölgesi'nde aşırı sıcaklar etkisini sürdürürken; Aydın, Manisa ve Denizlide 40 dereceyi de aşıyor. Güneşin altında sıcaklıklar 45 dereceyi geçtiğinden, ısı çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı. Kıyılar boyunca rüzgar bugün daha sert, Bodrum açıklarında ise fırtınaya yakın esecek. Denizli 40, Muğla 39, Kütahya 31 derece.

* Akdeniz'de yükselen nem oranı beraberinde hava daha bunaltıcı. Sıcaklık Kahramanmaraş'ta 40 dereceye yakın, Gölgede hissedilen sıcaklık ise 45 derece civarında olacak. Antalya 37 derece..

* Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık başta Şanlıurfa olmak üzere gölgede 40 dereceyi de geçiyor. Bugün Diyarbakır 40 derece.

* Doğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklar var, ancak rüzgar sert. Van çevresinde yüksek nem oranı nedeniyle havanın bunaltıcı etkisi fazla. Van'da hafif yağmur görülebilir. Bugün Erzurum 25, Malatya 36, Van 25 derece.

* Karadeniz Bölgesi'nde yüksek nem oranı nedeniyle hava çok sıcak ve bunaltıcı. Samsun-Rize boyunca sıcaklık 30 derecenin altında olsa da, 37 dereceye yakın hissediliyor. Yarın bu kesimde yaz yağmurları görülebilir. Trabzon 25, Bolu 30, Samsun 28 derece.







Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber