Öğrenciler anlattı, AKP hemen yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'la bir araya gelen öğrenciler çıkışta, Başbakan'ın ?Ergenekon soruşturmasında ne olursa olsun sonuna kadar gidilecek? dediğini iddia etti. AKP anında yanıt verdi: Beyanlar Erdoğan'a ait değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmasında ne olursa olsun sonuna kadar gidileceği mesajını verdi. Erdoğan, dün Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü ve Türk Parlamenterler Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü gençlik meclisi başkent staj programına katılan öğrencileri kabul etti. 120 öğrencinin katıldığı ve yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmede Erdoğan öğrencilerin, ?Ergenekon soruşturması?, ?AKP'ye yönelik açılan kapatma davası? ve enerji konularında sorularıyla karşılaştı.

Çıkışta konuşan öğrencilerin iddiasına göre, Erdoğan görüşmede ?Ergenekon soruşturmasında ne olursa olsun sonuna kadar gidilecek? dedi. Yine öğrencilerden alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında sorulan sorulara Erdoğan, ?İstihbarat birimleri ile emniyet bana bağlı birimlerdir. Ben istihbaratını alırım. Yargı, savcı ister emniyet bunun uygulamasını yapar. Ondan sonrası tamamen yargının işidir? diye konuştu.

Başbakanlık uyardı

Öğrenciler kapatma davası ile ilgili bir soruya ise Erdoğan'ın, ?B planım olduğunu söylersem hata yaparım. Ama her siyasetçinin 1., 2. ve 3. adımı vardır. Önemli olan doğru zaman ve yerde bunları atmaktır? dediğini belirtti.

Gazetecilerin görüşmenin ardından öğrencilere sorular yöneltmesi üzerine Başbakanlık kaynakları basın mensuplarını öğrencilerin söylediklerini yazarken dikkat etmeleri konusunda uyardı. Öğrencilerin aktardıklarının son dakika haberi olarak televizyonlarda duyurulmasının ardından AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Sayın Genel Başkan'ımız ve Başbakan'ımızın, bir grup stajyer öğrenci ile yaptığı basına kapalı sohbet toplantısının, asılsız bazı haberlere konu yapıldığı görülmektedir. Bir öğrencinin son gelişmeler üzerine sorduğu bir soruya cevaben, Sayın Genel Başkan'ımız ve Başbakan'ımız özetle; çetelerle mücadelede, geçmişte eksikliğinden şikâyet edilen 'siyasi irade'nin hükümetimizde mevcut olduğunu, konunun yargının görev alanına girdiğini, yürütmenin adli kolluk hizmeti bakımından yargı kararlarını uygulamakla yükümlü olduğunu ifade etmiştir. Bunun dışındaki hiçbir beyan Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız'a ait değildir. Basın mensuplarımızın doğruluğunu kaynağından araştırmadan, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız'a atfedilen ifadelere itibar etmemeleri gerekmektedir.?

Erdoğan, Malezya gezisine gitmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6-8 Temmuz arasında yapacağı duyurulan Malezya gezisini iptal etti. Erdoğan'ın, AKP hakkındaki kapatma davasında kritik sürece girilmesi ve Ergenekon operasyonunda, tartışma yaratan son gözaltılar nedeniyle Malezya gezisini iptal ettiği öğrenildi. Malezya'daki D-8 zirvesine, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın gideceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber