Diyanet'in 84 bin personelinden 3 bin 700'ü bayan

Haber Giriş : 06 Temmuz 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'nun, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında görev yapan 84 bin 195 personelinden sadece 3 bin 710'unun kadın olduğunu ortaya koydu. Diyanet'in merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında din hizmetleri uzmanı olarak da 60 kadın görev yapıyor.

- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'nun, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında görev yapan 84 bin 195 personelinden sadece 3 bin 710'unun kadın olduğunu ortaya koydu. Diyanet'in merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında din hizmetleri uzmanı olarak da 60 kadın görev yapıyor.

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışında çalışan kadın personel sayısına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Güvel, ?Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında kadın din uzmanı olarak kaç personel istihdam edilmektedir. Toplam kaç kadın personel vardır? Şef ve üzeri kadrolarda istihdam edilen kadın personel sayısı kaçtır?? sorularını yöneltti.

Bakan Yazıcıoğlu ise verdiği yanıtta, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında kadın din hizmetleri uzmanı olarak 60 kadın personelin görev yaptığını bildirdi. Diyanet'in toplam personel sayısının 84 bin 195 olduğunu belirten Bakan Yazıcıoğlu'nun verdiği bilgilere göre; Diyanet İşleri Başkanlığında Genel İdare Hizmetleri sınıfında 97, Din Hizmetleri sınıfında 3 bin 564, Teknik Hizmetler sınıfında 7, Sağlık hizmetleri sınıfında 8, yardımcı hizmetler sınıfında 34 olmak üzere toplam 3 bin 710 kadın personel istihdam ediliyor.

Bakan Yazıcıoılu, Diyanet'in yine merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında şef ve üzeri kadrolarda istihdam edilen kadın personel sayısının ise 320 olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber