Ambulansı çalan hırsızlar kameraya takıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal'da bir hırsız benzin istasyonunda park halindeki ambulansı çaldı. Ambulans sahiplerini şok eden hırsızlık olayı güvenlik kameralarına da takıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Kartal Denizer Caddesi üzerindeki petrol istasyonunda park halinde bulunan Euro Med Sağlık Hizmetleri A.Ş.'ye ait 34 DV 8060 plakalı ambulansın yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi saniyeler içerisinde kapısını açtktan sonra ambulansı çalıştırarak hızla uzaklaştı. Hırsızın rahat tavırları ve çok kısa sürede ambulansı hareket ettirmesi nedeniyle petrol istasyonu çalışanlarının da dikkatini çekmeyen olay şirket yetkililerinin çağırıldıkları vakaya gitmek istemesi ile ortaya çıktı. Şirket merkezinden sadece 50 metre mesafedeki petrol istasyonuna aracı almak için giden yetkililer gözlerine inanamadı. Petrol istasyonunun güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından ise ambulansın sadece 15 saniye içerisinde araca yaklaşan bir kişi tarafından çalındığı belirlendi.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan şirket yetkililerinden İsmail Alp, içerisindeki teçhizatlarla birlikte yaklaşık 120 bin YTL değerinde olduğunu kaydettiği ambulansın bu kadar kısa süre içerisinde çalınmasının şokunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu; "10 yıldır sağlık alanında faaliyet gösteren şirketimizde ilk defa böyle bir olayla karşılaştık. Ambulansımızın çalınmış olması maddi kaybımızın yanı sıra sağlık alanındaki hizmetlerimizi de aksattı. Hırsızlık nedeniyle çağırıldığımız birçok vakaya gidemedik, belki de zamanında ambulans gelmemesi nedeniyle insanlar bundan dolayı zarar görmüş olabilir. Teknolojinin ilerlemesiyle artık birçok sokak ve caddede MOBESE kameraları mevcut. Ben Emniyet yetkililerinin bu kayıtlardan da yararlanarak aracımızı kısa sürede bulacaklarına inanıyorum."

Şirket yetkililerinden Bilal Berber de, çalınan ambulansın sıradan bir araç olmadığı için bulanmasının daha kolay olabileceğini kaydederek, yetkililerden de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve vatandaşlardan da şüpheli gördükleri ambulansları polise ihbar etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber