Polis panzerine molotoflu saldırı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2008 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)

MERSİN'de, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın sözde tecrit cezasını protesto eden bir grup, korsan gösteri düzenleyerek polis panzerlerine molotof kokteylli saldırıda bulundu.

Doğu ve Güneydoğu'ndan göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı Şevket Sümer Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı'nda saat 20.00 sıralarında toplanan çoğunluğu çocuk yaklaşık 200 kişi, lastik yakarak, yoldan geçen araçları taşladı. Terör örgütü lehine sloganlar atan PKK yandaşlarına, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri zırhlı araçlarla müdahale etti. Panzerlerle su sıkılarak dağıtılmaya çalışılan göstericiler, polis ekiplerine molotof kokteyli atarak saldırdı. Molotof isabet eden bir zırhlı polis aracı, yanmaya başladı. Bir polis panzeri su sıkarak molotofu söndürmeye çalışırken, panik halinde olay yerinden hızla uzaklaşan zırhlı araçtaki polisler, molotofu yere atarak söndürebildi. Olayda, zırhlı araçta hafif çapta maddi hasar meydana geldi.

Polise saldıran göstericiler bir süre sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis ekipleri, bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber