Sağlık Bakanlığı, 81 ilde Kanser Kontrol Şube Müdürlüğü kurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı, yayımladığı bir genelge ile 81 ilde Kanser Kontrol Şube Müdürlüğü kurulduğunu duyurdu.

Kanserle Savaş Daire Başkanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Kanser Kontrol Şube Müdürlüğü'nün yerine getireceği görevler de açıklandı.

Buna göre, kurulan şube müdürlükleri öncelikle Kanser Kayıt Merkezi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim merkezlerinin Sağlık Bakanlığı, İl sağlık Müdürlükleri ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalarında her türlü yazışmaları yapmak ve koordinasyonu sağlayacak. Genelgede yeralan şube müdürlüklerinin bazı görevleri şöyle; "İlin kanser morbiditesi ve mortalitesini belirlemek için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak kanser olgularına ait verileri kanser kayıtçılığı standartları doğrultusunda toplamak ve toplanmasını sağlamak. Belli aralıklarla ildeki kanser kayıt elamanlarına hizmet içi eğitim planlamak ve düzenlemek, il düzeyinde kanser konusunda toplumun farkındalığının sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla eylem planları yapmak. Kanseri önleme, korunma ve erken tanı hedefi kanser kontrol startejileri oluşturmak. Kanser kayıt merkezi verilerine göre veya gerekli durumlarda ildeki kanser türlerine ilişkin epidemiyolojik çalışma programlarını ilgili şube, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak pqlanlamak yürütmek veya yürütülmesini sağlamak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber