Panoya yazı asan ebe hemşireye uyarı cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli bir ebe hemşire, hastane servis panosuna astığı yazı nedeniyle uyarı cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, hastanede görevli Türk Sağlık-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi ebe hemşire Arzu Kara, 2 Nisanda iş yerindeki hastane servis panosuna, üzerinde "Haklıdan değil güçlüden yana olanlar kaypak ve dönek olurlar. Güç dengesi değiştiğinde döner döner fırıldak olurlar" ifadelerinin yer aldığı bir yazı astı.

Bunun üzerine, 28 Mayısta Kara'dan, Devlet Memurları Kanunu'nun "savunma hakkını" düzenleyen 130. maddesi gereğince 7 gün içinde savunması istendi.

Kara, savunmasında, Anayasa'nın 26. maddesindeki "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir" hüküm çerçevesinde yazıyı servis panolarına "mesai arkadaşlarının sevimli ve anlamlı bulacağını düşündüğü için" astığını ifade etti.

Savunma yazısının baştabiplik makamına verilmesinin ardından Kara, Devlet Memurları Kanunu'nun 125. Maddesi A bendinin (a) fıkrasına göre, "verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık gösterdiği veya düzensiz davrandığı" gerekçesiyle "uyarma cezası" ile cezalandırıldı.

Uyarma cezası, memura, "görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesi" şeklinde tanımlanıyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de herkes demokrasi ve özgürlükten dem vuruyor ama bir hastanede bile bu hak kısıtlanıyor. Suç unsuru bulunmayan, hakaret içermeyen bir ifadenin personelle paylaşılmak istenmesine böyle bir karşılık verilmesi kabul edilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber