Birleşik Kamu-İş: Hükümet kaşıkla verip kepçeyle geri almaktadır

Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, kamu çalışanlarına temmuz ayında yapılacak zammı yetersiz bularak, temmuzdan sonra bir çok memurun aldığı maaşın vergi oranının yüzde 15'lik vergi diliminden yüzde 20'lik vergi dilimine gireceğini belirtti.

-Hükümetin yüzde 3.96 zammı yüzde 5 olarak geri alacağını söyleyen, Adıbelli, ?Hükümet kaşıkla verip kepçeyle geri almaktadır? dedi.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, hükümetin kamu çalışanlarına 15 Temmuz'da yapacağı yüzde 3.96 zam oranını eleştirdi.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin kamu çalışanlarını yüzde 3.96'lık zam yapacağını belirterek, yoksulluk sınırının 2 bin 315 YTL olduğu Türkiye'de bu artışla en düşük memur maaşının 835 YTL olacağını kaydetti. Artış sonrasında en düşük memur maaşının 1.016 YTL'ye yükseleceği açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Adıbelli, evli ve iki çocuklu bir memuru gözeterek açıklanan bu rakamların memurun eline geçen net maaş miktarını değil, aile yardımının, asgari geçim indiriminin, denge tazminatı miktarının eklenerek açıklandığını ifade etti. Adıbelli, ?Halkın gözünün içine baka baka yalan söylenmektedir? dedi.

Temmuz ayı sonrasında birçok memurun aldığı maaşın vergi oranının yüzde 15'lik vergi diliminden yüzde 20'lik vergi dilimine gireceğini belirten Adıbelli, hükümetin yüzde 3.96'lık zammı yüzde 5 olarak geri alacağını savunarak, ?Hükümet kaşıkla verip kepçeyle geri almaktadır? dedi. Adıbelli AKP iktidarında iyice yoksullaşan kamu çalışanlarının, artık gıda, kira başta olmak üzere en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldiklerini ifade etti.

Adıbelli, hükümetin IMF ve Dünya Bankası'nın talimatlarını harfiyen yerine getirdiğini iddia ederek, ?Halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı, suni gündemler yaratarak toplumu uyutmaya çalışmaktadır? dedi.

Adıbelli, AKP'nin devletin tüm yükünü çeken kamu çalışanlarına reva gördüğü bu komik ücret artışını kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti ve ?Çalışanların gerçek enflasyon karşısındaki kayıpları göz önüne alınmalı ve ona göre ek zam yapılmalıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber